Utakmice sezone za Budućnost, Vermezović vjeruje u trofej

"Mladost je u boljoj formi od nas, u boljem momentu, ima igrača koji je dao pet golova na posljednje dvije utakmice", istakao je trener Budućnosti, misleći na Admira Adrovića.
82 pregleda 2 komentar(a)
Vermezović, Foto: Filip Roganović
Vermezović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.04.2018. 16:14h

Sezona Budućnosti, ona prava takmičarska, staje u dvije utakmice - polufinale Kupa protiv Mladosti. Prva je sjutra na stadionu pod Goricom u 16 sati.

Još uvijek aktuelni šampion izgubio je titulu u novembru prošle godine, kada je Sutjeska napravila dvocifrenu razliku.

Sve utakmice od tada, uključujući i sedam proljećnih remija na 10 utakmica, pod komandom novog trenera Vladimira Vermezovića, bile su "sesije" u kojima Podgoričani nisu imali imperativ pobjede.

Uprkos tome, igrali su slabo, daleko ispod rejtinga i očekivanja.

Da li će Budućnost konačno zaigrati kako treba, i to u mečevima kada prvi put stiže pritisak rezultata, vidjeće se već sjutra, ali i u revanšu za 14 dana.

Drugi je problem u tome što Mladost, barem u posljednje dvije sedmice, igra bolji fudbal od Budućnosti, priznao je to i Vermezović na konferenciji za novinare.

"Mladost je u boljoj formi od nas, u boljem momentu, ima igrača koji je dao pet golova na posljednje dvije utakmice", istakao je trener Budućnosti, misleći na Admira Adrovića.

"Sa druge strane, Kup utakmice su specifične, često se desi da trenutna forma nije presudna. Ovo je susret iz dva dijela. Ništa neće biti odlučeno sjutra, bez obzira na rezultat.

Mladost i Budućnost igraće tri utakmice u samo 14 dana, pošto je već za subotu planiran duel u prvenstvu.

"U dvije sedmice imamo tri meča protiv Mladosti i jedan protiv Grbalja. Težak raspored, ali tako je to u fudbalu, ako nam se ne sviđa, onda treba da se bavimo nečim drugim. Drago mi je što su pred nama teške utakmice i što smo u prilici da osvojimo jedan trofej. Uradićemo sve da iskoristimo tu priliku", dodao je Vermezović.

Budućnost i Mladosti igrali su 1:1 pod Goricom u drugom proljećnom kolu.

"Opasna su ekipa, iskusna, kod njih se pojavilo nekoliko novih igrača na koje treba da obratimo posebnu pažnju. Najveća opasnost nam, međutim, prijeti od Ćetkovića, koji je paklen igrač i trudićemo se da ga izdvojimo od ostatka ekipe. Ako zaustavimo njega, zaustavićemo i Adrovića. Sa druge strame, imamo i mi svoje adute", kazao je trener Budućnosti, koji ima na raspolaganju kompletan tim.

"Potpisao bih svaki rezultat bez primljenog gola, može i 1:0 za nas. Važno je da sačuvamo svoju mrežu, a nadam se da ćemo uspjeti da pronađemo put do protivničkog gola", zaključio je Vermezović.

U drugom polufinalu sastaju se Grbalj i Igalo.

Bonus video: