Sutjeska srušila nepobjedivost Petrovčana

"Lično mislim da smo nagrađeni za dvije utakmice koje smo izgubili protiv Rudara i Mogrena", kazao je vidno raspoloženi Dragan Lacmanović, trener Sutjeske.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2011. 08:28h

Sutjeska nastavlja pobjedonosni hod kraj Bistrice – u meču u kojem su gosti imali igru Sutjeska je znala šta hoće, sa dva gola konkretizovala ambicije i uknjižila zlata vrijedne bodove. Izabranici Dragana Lacmanovića nagrađeni su za srčanost i potpuno zasluženo stigli do drugog trijumfa, dok su gosti kraj Bistrice zabilježili prvi ovosezonski poraz.

Prvu priliku za gol Nikšićani su materijalizovali. Naime, u 13. minutu nakon loše reakcije Graovca na lijevoj strani, Baćo Nikolić je uputio oštar centaršut ka drugoj stativi, na pravom mjestu bio je Andrija Pejović, koji je poslao loptu iza leđa Popovića. U 19. minutu umalo isti scenario – Nikolić je odlično pogodio Pejovića, međutim, sreća je bila na strani Petrovčana, budući da je lopta prohujala iznad prečke. Od tog trenutka Sutjeska se povukla na svoju polovinu, zbog čega su gosti konstantno prijetili i umalo stigli do izjednačenja. Sedam minuta prije odlaska na odmor Siniša Graovac je odlično izveo slobodan udarac, ali bravuroznom intervencijom Boris Lakićević je sačuvao sopstvenu mrežu.

"Sve ono što smo napravili u prethodna tri kola sa današnjom partijom smo anulirali. Dogovor iz svlačionice je izostao, u čemu leži glavni razlog poraza. Sutjeska je povela na vrijeme. Nakon toga imali smo jalovu inicijativu bez značajnih šansi. U drugom poluvremenu protivnik je u pravom trenutku dao drugi gol, povukao se na svoju polovinu i znalački čuvao rezultat ", kazao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Nakon odmora gosti su pokušali da izjednače u 49. minutu kada je Nenad Jovanović odlično šutirao sa oko dvadeset metara. Samo minut kasnije Sutjeska je zaprijetila – Pejović je sa lijeve strane uposlio Dejana Marića, koji se uplašio prilike, tako da je ista otišla u nepovrat. Ipak, u 60. minutu nova radost za domaće navijače. Danilo Vuković je dubinskom loptom pronašao Markovića, koji je najprije primio, a zatim otvorenim dijelom stopala sa oko osam metara pogodio mrežu Petrovčana. U formaciji 4-3-2 Sutjeska je do kraja meča svjesno prepustila inicijativu Petrovcu, koji nije imao snage za nešto više.

"Moram da kažem da sam zadovoljan rezultatom, igrom manje više. Svaka druga priča sem da je bilo dobro pada u vodu. Lično mislim da smo nagrađeni za dvije utakmice koje smo izgubili protiv Rudara i Mogrena. Igrali smo angažovano, bez straha, dali smo divan gol u prvom, odnosno u drugom još jedan. Ostaje žal što nijesmo iskoristili još jednu, eventualno dvije šanse koje smo imali do kraja meča. Ipak, moramo da budemo zadovoljni. Već sada se okrećemo narednim obavezama", kazao je vidno raspoloženi Dragan Lacmanović, trener Sutjeske.

Bonus video: