Adrović ponovo čovjek odluke

"Mislim da smo u nastavku izmjenama osvježili ekipu i na kraju stigli do cilja", rekao je Miodrag Radulović, trener Budućnosti.
73 pregleda 0 komentar(a)
Adrović, Foto: Vesko Belojević
Adrović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.08.2011. 21:10h

Fudbaleri Budućnosti upisali su i četvrtu uzastopnu pobjedu, iako nijesu blistali na gostovanju u Beranama, pogotovo ne u prvom poluvremenu.

Gosti su, međutim, popravili igru u nastavku, stvorili više šansi od domaćina i na kraju treći put slavili na strani.

Pobjednik je riješen u 10. minutu nastavka, a interesantno da su u glavnim ulogama bili upravo dvojica Beranaca - Bošković je nabacio loptu u šesnaesterac sa desne strane, a Adrović se bacio na nju i glavom je sproveo u mrežu. Napadač Budućnosti tako je postigao četvrti pogodak na četvrtom meču ove sezone...

Favorizovani gosti su, ipak, imali problema u igri u prvom poluvremenu, u tom dijelu igre domaćin je bio nešto konkretniji, a fudbaleri Berana su za razliku od protivnika uspjeli da povežu nekoliko pasova.

Na početku meča lopta je pogodila gostujućeg štopera Pekovića u ruku, ali situacija nije bila naročito opasna (oko njega nije bilo protivničkih fudbalera) pa je sudija Pavle Radovanović procijenio da ne treba da pokaže na bijelu tačku. Najbolje pokušaje za domaćina imao je Lalević iz slobodnog udarca u 7. minutu i nedugo zatim Zejnilović, koji je šutirao pored gola s distance.

Gosti su takođe priprijetili u nekoliko navrata - Adrović je loše zahvatio loptu u 11. minutu, dok je Orahovac u sudijskoj nadoknadi fenomenalnim šutem iz slobodnjaka pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa protivničkog gola.

U nastavku su gosti imali više šansi nakon vodećeg gola. I domaćin je, međutim, imao dva ozbiljna pokušaja. U 54. minutu Lalević nije stigao da pravovremeno zahvati nabačenu loptu Lutovca, dok je u 87. minutu Grdinić takođe bio kratak u odlučujućem trenutku.

Poslije odlučujućeg gola Bošković i Adrović su ponovo bili u glavnim ulogama, samo što je napadač gostiju ovog puta bio neprecizan. U finišu je Budućnost imala dvije odlične šanse da pobjedu učini ubjedljivijom ali je golman Aković oba puta sjajno intervenisao - u 89. je skinuo zicer Boškovića, dok je dva minuta kasnije zaustavio pokušaj Radonjića (prethodno je Cicmil sjajnim udarcem iz daljine uzdrmao stativu)...

"Iskren da budem, ovako nešto sam i očekivao, jer su igrači bili fizički i psihološki istrošeni poslije meča sa Zetom. Igrali smo borbeno, a za uspjeh je nekad potrebno majstorstvo i hrabro srce. Mislim da smo u nastavku izmjenama osvježili ekipu i na kraju stigli do cilja", rekao je Miodrag Radulović, trener Budućnosti.

Beranci su žalili što i nakon četiri kola nemaju ni bod.

"Mislim da smo izgubili nezasluženo, i to nam se ne dešava prvi put. U dobrom dijelu meča se nije znalo ko je prvi, a ko posljednji tim na tabeli. Žao mi je što smo primili gol iz nepostojeće šanse. Ne želim, međutim, da umanjim pobjedu Budućnosti, mada je bilo stvari koje ne želim da komentarišem. Vjerujem da neće ostati na tome da smo ekipa koja igra lijep fudbal, a stalno ispada iz lige", kazao je Slobodan Đukić, trener Berana.

Berane - Budućnost 0:1

Berane - Gradski stadion. Gledalaca: 3.500. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić, Dejan Pajović (Cetinje). Strijelac: Adrović u 55. minutu. Žuti kartoni: Rajković, Vučinić, Cimbaljević (Berane), Đikanović (Budućnost).

Berane: Aković 7, Rajković 6, Peličić 6, Vučinić 6, Lutovac 6,5, Šćekić 6, Cimbaljević 6, Zejnilović 6 (Babača), Lalević 6, Tomović 6 (Raičević 6), Radović 6,5 (Grdinić).

Budućnost: Agović, Božović 6,5, Đikanović 6,5, Peković 7, Radunović 6,5, Flavio 6, Kalezić 6 (Onguene), Golubović 6 (Radonjić 7), Bošković 6,5, Orahovac 6,5 (Cicmil), Adrović 7.

Bonus video: