Liverpul srušio Arsenal u Londonu nakon 11 godina

"Ja sam uvijek pod pritiskom, sada situacija nije ništa drugačija nego obično. Rezultat je surov, ali moramo da nastavimo dalje", kazao je Venger
0 komentar(a)
Liverpul, Foto: REUTERS
Liverpul, Foto: REUTERS
Ažurirano: 20.08.2011. 16:34h

Liverpul je kiks iz prvog kola protiv Sanderlenda ispravio u derbiju - „redsi” su savladali Arsenal na „Emirejtsu” sa 2:0 i „tobdžijama” samo donijeli još jedan u moru problema koji ih prate u posljednje vrijeme.

Ekipa Kenija Dalgliša je u sjevernom Londonu i srušila negativnu tradiciju - savladala je Arsenal u gostima prvi put nakon 11 godina.

Arsen Venger je bio prinuđen da lansira neke debitante (Frimpong, Dženkinson, kasnije i Migel) i Liverpul je to znao da iskoristi. Tačnije, gosti su se razigrali tek 20 minuta prije kraja kada je Frimpong dobio drugi žuti karton.

A da Arsenal zaista nema ni sreće vidjelo se kod prvog gola Liverpula. Mladi štoper Migel je u želji da otkloni opasnost pogodio Ramzija i lopta se od grudi Velšanina odbila u mrežu. Inače, cijeloj akciji je prethodio čisti ofsajd Luisa Suaresa...

U finišu se upisao i Urugvajac nakon sjajne asistencije Raula Meireleša.

Dalgliš je bio zadovoljan što je pogodio izmjene (izveo je Kerola i Kajta, a uveo Suaresa i Meireleša).

"Bile su to dobre promjene. Želio sam da vidim neku promjenu na terenu. Ipak, pitanje je šta bi bilo da nismo imali sreće kod prvog pogotka", rekao je Dalgliš.

Arsenal nakon dva kola ima samo bod i „milion” problema - suspenzije, povrede, odlazak Fabregasa, nezadovoljstvo navijača...

Na pitanje da li napušta Arsenal i da li je pod pritiskom, Venger je odgovorio:

"Ne idem, nema šanse. Ja sam uvijek pod pritiskom, sada situacija nije ništa drugačija nego obično. Rezultat je surov, ali moramo da nastavimo dalje", kazao je Venger.

U velikom derbiju između Sanderlenda i Njukasla slavili su gosti. Jedini gol na meču postigao je Rajan Tejlor u 62. minutu.

"Ovaj derbi je uvijek važan, zato je pobjeda od ogromnog značaja za moj tim. Moram da budem zadovoljan", istakao je menadžer „svraka” Alan Perdju.

Kvins park rendžers se povratio poslije debakla od Boltona na startu prvenstva i odgovorio trijumfom na "Gudisonu". Čovjek odluke je bio Tomi Smit. Ovo je londonskom klubu prva pobjeda u Premijer ligi još od 1996. godine.

Rezultati

Aston Vila - Blekburn 3:1

Agbonlahor 12, Heski 25, Bent 68 - Pedersen 52.

Everton - KPR 0:1

Smit 31.

Svonsi - Vigan 0:0

Arsenal - Liverpul 0:2

Ramzi (autogol) 78, Suares 90.

Sanderlend - Njukasl 0:1

Tejlor 62.

Čelzi - VBA 2:1

Anelka 53, Maluda 83 - Long 4.

Sjutra

Norič - Stouk

Volvs - Fulam

Bolton - Mančester siti

Ponedjeljak

Mančester junajted - Totenhem

Bonus video: