Milan želi Akvilanija

Želja Milana je da dovede Akvilanija, ali pod svojim uslovima. To znači da Milan ne želi Liverpulu, niti Akvilaniju da dozvoli bilo kakav ultimatum.
0 komentar(a)
Alberto Akvilani, Foto: Reuters
Alberto Akvilani, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.08.2011. 09:43h

"Stop za Montoliva, sprint za Akvilanija", ovako je rimski "Korijere delo sport" opisao posljednju akciju Milana u prelaznom roku. Nakon odluke Fiorentine da Montolivo, kome za godinu dana ističe ugovor, može samo u inostranstvo, kojom u Milanu nijesu ostali zatečeni, te odbijene ponude tima iz Firence za razmjenom Montoliva za Kasana, šampion Serije A se okrenuo Akvilaniju.

Želja Milana je da dovede Akvilanija, ali pod svojim uslovima. To znači da Milan ne želi Liverpulu, niti Akvilaniju da dozvoli bilo kakav ultimatum. U najgorem slučaju, Milan iduće sezone može dovesti Montoliva bez obeštećenja, pa je akvilaniju „poručeno“ da, ako želi da novi dres Milana, mora da prihvati i opciju pozajmice, što je vezni igrač više puta odbijao ovog ljeta kao soluciju za svoju budućnost. Takođe, mora da prihvati smanjenje godišnje zarade koja u Liverpulu iznosi 4 miliona eura.

Očekuje se da će početkom iduće nedjelje biti uspostavljeni kontakti sa menadžerom Akvilanija, koji ima još dvije godine ugovora sa Liverpulom. Milan, prema pisanju italijanskog lista, nije spreman da izdvoji više od 6-7 miliona eura za obeštećenje, i to u tri rate, ili, pak, da za prvu sezonu pozajmi igrača i plati pozajmicu dva miliona, a ostatak po isteku pozajmice, takođe u ratama…

Akvilani je ponikao u Romi, nakon čega je prešao u Liverpul. Prošlu sezonu odigrao je na pozajmici u Juventusu.

Bonus video: