Kranjčar trenira strogoću

"Bio sam standardan na spisku, ali nije na meni da komentarišem, ne bi bilo lijepo da to činim. Želim reprezentaciji da ostvari uspjeh u važnom meču sa Velsom", rekao je Bećiraj.
64 pregleda 0 komentar(a)
BEĆO, Foto: Savo Prelević
BEĆO, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.08.2011. 08:28h

Spisak Zlatka Kranjčara za kvalifikacionu utakmicu sa Velsom, koja se 2. septembra igra u Kardifu, izazvao je buru - među 23 igrača koji konkurišu za utakmicu u Kardifu nema Fatosa Bećiraja!

Momak koji je u posljednje dvije i po godine standardni reprezentativac neće putovati na najvažniju utakmicu u kvalifikacijama, a kako „Vijesti” nezvanično saznaju, došlo je do problema na relaciji Kranjčar - Bećiraj. Naime, napadač zagrebačkog Dinama se na poluvremenu utakmice sa Albanijom nije zagrijavao, jer je rekao da osjeća bol u zadnjoj loži. Kako je samo tri dana nakon toga nastupio za „modre”, Cico se naljutio i izbrisao njegovo ime sa spiska.

Šta je tačno po srijedi, niko ne zna. Kranjčar se nije javljao na pozive iz redakcije „Vijesti”, a mladi napadač je odbacio priče o nesporazumu između njega i selektora.

Sve je krenulo odmeča sa Bugarskom

U fudbalskim krugovima se, međutim, priča da je Bećiraj ljut što nije igrao na utakmici sa Bugarskom, jer je imao obećanje Kranjčara da će biti starter i u tom i u duelu sa Albanijom.

Cico će, valjda, po dolasku u Crnu Goru objasniti da li je to povod ili činjenica da je ljubimac podgoričke publike u posljednjih nekoliko utakmica izgubio mjesto startera u Dinamu.

"Imena koja se nalaze na spisku daju nam veliku vjeru da ćemo u utakmici koja nas očekuje ostvariti pozitivan rezultat koji priželjkujemo. Nadam se samo da neće biti otkaza zbog povreda, te da ćemo u Vels putovati zdravi i kompletni - kazao je Kranjčar u izjavi za sajt FSCG.

Bećiraj: Iznenađen sam

Bećiraj je u svom prvom komentaru o izostavljanju sa posljednjeg spiska reprezentacije bio prilično suzdržan...

"Bio sam standardan na spisku, ali nije na meni da komentarišem, ne bi bilo lijepo da to činim. Želim reprezentaciji da ostvari uspjeh u važnom meču sa Velsom", rekao je napadač Dinama za „Vijesti”.

Bećiraj je odbacio priče po kojima između njega i Kranjčara postoji nesporazum, odnosno da je nezadovoljan minutažom koju ima u dresu „hrabrih sokola”...

"Nije to, pa rekao sam da u Albaniji nisam igrao jer sam osjetio zatezanje zadnje lože. Nakon te utakmice nismo se vidjeli i čuli, ali bio sam iznenađen kada sam putem medija saznao da me nema na spisku", priznaje Bećiraj.

Napadač Dinama je u posljednjem meču na Maksimiru dobio šansu sa klupe i postigao važan gol za „modre” u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Njegov tim je slavio sa 4:1 protiv Malmea i stigao nadomak ostvarenja sna.

"Daću sve od sebe da igrama u klubu ponovo zaslužim poziv, da pokažem da mi je mjesto u reprezentaciji. Naredni meč sa Velsom je važan svima nama, vjerujem da će reprezentacija ostvariti cilj", zaključio je Bećiraj.

Bonus video: