Pike: Murinjo uništava španski fudbal (video)

Osim što je ubo prstom u oko Tita Vilanovu, Specijalni je pokazivao da Lionel Mesi smrdi!
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2011. 10:01h

Još jednu vatrenu utakmicu odigrala su dva španska giganta Barselona i Real Madrid, nakon koje će se još neko vrijeme pričati o događajima što za vrijeme, što nakon utakmice...

Trener “merengesa” Žoze Murinjo je bio u centru pažnje, pošto je prstom ubo u oko Tita Vilanovu, asistenta Pepa Gvardiole. Uzgred, pehar Superkupa je nazvao “sitnim trofejčićem”.

I ne samo to, Specijalni je pokazivao da Lionel Mesi smrdi!

“Kada bismo rekli da smo zadovoljni nakon toga što nismo osvojili trofej bili bi hipokriti. Ovo je, ipak, samo sitni trofejčić, ali nismo zadovoljni činjenicom da ga nismo osvojili. Zadovoljni smo napretkom ekipe. Obje utakmice smo odigrali jako dobro, čak smo bili fantastični”, rekao je Portugalac.

On je morao da pomene i neke prethodne susrete, prevashodno u Ligi šampiona, za koje je ranije rekao da su ih odlučile sudije.

“Ako pogledamo utakmice protiv Barselone u protekla četiri mjeseca, vidi se balans. Nekoliko remija, jedan trofej nama (Kup kralja), jedan njima, a o nekim susretima iz prošle sezone ne želim da trošim riječi”.

Murinjo je stao u odbranu Marsela, koji je isključen na samom kraju utakmice zbog divljačkog starta nad Seskom Fabregasom.

“Od prvog minuta drugog poluvremena dječaci koji dodaju rezervne lopte su se skrivali, a to čine mali klubovi kada se suočavaju sa poteškoćama. Marselo je dobio crveni karton iz dobro nam poznatog razloga, jer svi znamo kako završavaju klizeći startovi mojih igrača na određenim djelovima terena”, aludirao je Murinjo na činjenicu da se taj start desio pred klupom Barselone.

Sve što se izdešavalo je izazvalo revolt u taboru Barselone, a Đerard Pike je Murinja i njegove igrače optužio da uništavaju španski fudbal.

“Nadao sam se da se nakon utakmice neće pričati o gužvi, jer je ona najmanje bitna u cijeloj priči, jer je uvijek izazovu jedni te isti igrači. Međutim, neko mora nešto da preduzme, jer Murinjo uništava španski fudbal. Svi pričaju puno o Kataloncima, a zapravo je problem u Madridu”, rekao je Pike.

Defanzivac “blaugrane” je šokiran postupkom trenera Reala.

“Mislim da je Murinjo svojim postupkom prešao svaku granicu i to mora da se zaustavi. Ne mogu utakmice svaki put da se završavaju na ovaj način. Ako ovako nastavimo, stvari će svaki put biti sve gore i gore”.

Kapiten Barselone Ćavi, kao i svi igrači, bio je zgrožen startom Marsela na debitanta Fabregasa.

“Nažalost, ovo je slika i prilika Reala. Kamere ne lažu. Možete da budete agresivni i požrtvovani u startovima na protivničke igrače, ali Marselo je uklizao s namjerom da povrijedi Seska. Drago mi je da je pravda zadovoljena nakon tog starta”, naglasio je Ćavi.

Pep Gvardiola je takođe bio frustriran ponašanjem Murinja i njegovih igrača tokom utakmice, a nije ostao dužan Specijalnom.

“Slika govori sve. Neke stvari se jednostavno ne bi trebale događati u fudbalu i ovo je jedna od njih”, rekao je Gvardiola. “Ovo je moglo da se završi izuzetno loše. Ja mogu da kažem svojim igračima da se ponašaju u skladu sa pravilima igre, ali ne dajem lekcije drugim klubovima ili trenerima”.

Murinjo se nakon utakmice pravdao da nije znao koja je uloga Tita Vilanove.

“On mora da zna ko je on. Ja znam ko je Karanka (Murinjov pomoćni trener), stoga i on mora znati moje pomoćnike. Tito je bitna karika našeg stručnog štaba”, zaključio je Gvardiola.

Galerija

Bonus video: