Petrovac upisao i treću pobjedu

Blistao je dvostruki strijelac Jovanović, a do trećeg uzastopnog trijumfa Petrovčani su stigli nakon potpunog preokreta
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2011. 09:08h

Petrovačko Malo brdo i nakon duela sa Lovćenom ostalo je neosvojiva tvrđava za rivale u domaćem šampionatu. Malovrazićevi puleni opravdali su ulogu favorita na domaćem terenu, blistao je dvostruki strijelac Jovanović, a do trećeg uzastopnog trijumfa Petrovčani su stigli nakon potpunog preokreta, odnosno vođstva organizovane, uigrane, ali u odlučujućim trenucima ne i efikasne ekipe Lovćena.

Nakon početnog ispitivanja snaga i paklene vrućine na koju su se fudbaleri morali priviknuti dobrih 15-ak minuta, uslijedio je hladan tuš za domaće navijače u 21. minutu. Akcija iz udžbenika veznog reda gostiju, povratni pas Jablana za lucidnog Pejakovića i rutinska završnica mladog napadača za vođstvo gostujuće ekipe.

Do poravnanja domaćin je stigao desetak minuta kasnije. Agilni Jovanović je kao i u nekoliko navrata do sada dobro osjetio igru, bio na pravom mjestu nakon centaršuta Graovca i iz punog trka preciznim udarcem matirao nemoćnog Perovića. Na odmor se otišlo sa rezultatom 1:1, iako je domaćin u samom finišu poluvremena imao izglednu priliku nakon pokušaja glavom veznjaka Markovića, ali je lopta završila pored desne stative.

- Očekivali smo težak i borben meč, znali smo da su Petrovčani u dobroj formi i nastojali smo da igru organizujemo kako nama odgovara, kratkim pasovima na sredini terena. U pravo vrijeme smo stigli do pogotka, ali i dozvolili domaćinu da se do poluvremena vrati, a nakon toga u drugom dijelu stigne i do kapitalne prednosti. Imali smo vremena da stignemo i do izjednačenja, ali nam to nije pošlo za rukom. Čestitam Petrovčanima na trijumfu, iako smatram da bi remi prema svemu viđenom možda bio i najpravedniji ishod - istakao je prvotimac Lovćena Srđan Lopičić.

Malovrazić je u nastavku sve karte bacio na ofanzivu, izmijenio formaciju, zaigrao sa dva napadača i potpuno pogodio. U 50. minutu stigao je potpuni preokret. Dobro poigravanje Markovića ispratio je Golubović, izbjegao ofsajd zamku i preciznim udarcem poslao loptu u mrežu. U 73. minutu činilo se da je i rezultatski spuštena zavjesa na uzbudljiv duel u Petrovcu. Prekid Mikijelja je dobro ispratio Jovanović, na drugoj stativi samo se poklonio i loptu plasirao glavom iza leđa nemoćnog Perovića.

Da se stvari dodatno zakomplikuju, a da se Cetinjani vrate u igru, pobrinuo se iskusni Jablan koji je pet minuta nakon primljenog gola njegove ekipe dobro u šesnaestercu ispratio centaršut Bogdanovića i smanjio rezultat, ali na kraju se ispostavilo nedovoljno za novo poravnanje rezultata.

- Moram da budem zadovoljan, jer je ekipa na pravi način odreagovala onda kada je to bilo i najpotrebnije. Uspjeli smo da se vratimo iz rezultatskog minusa, stignemo do izjednačenja na vrijeme i u drugom poluvremenu postignemo dva pogotka koja su nam praktično i obezbijedila trijumf. Cetinjani su se pokazali kao dostojan rival, imali su periode dobre ekipe i čestitam im na fer i sportskom nadmetanju. Mi se okrećemo narednim obavezama - istakao je šef stručnog štaba Petrovca, Milorad Malovrazić.

Bonus video: