Šampion po notama Đorđevića

"Rekao sam svojim igračima da ako neko misli da može da promaši pet zicera a da dobije utakmicu, grdno se vara", otkrio je Milačić detalj iz “žute” svlačionice tokom poluvremena.
0 komentar(a)
FK Mogren, Foto: Luka Zeković
FK Mogren, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.08.2011. 22:11h

Dvadeset i pet minuta skladna klapa koja vješto interpretira lake note, pa dvadeset i pet minuta spori ritam bend, a zatim četrdeset minuta raštimovani orkestar – kroz silne preobražaje prošao je šampion tokom meča sa srčanom Sutjeskom, da bi tri boda sačuvao na Lugovima samo zahvaljujući nadahnuću virtuoznog soliste, sedamnaestogodišnjeg Luke Đorđevića. U duelu u kome je toliko toga zavisilo od njihove volje i inspiracije „žuti“ su propustili da na vrijeme obezbijede trijumf, pa su se za uspjeh morali preznojavati do samog finiša. Ma, kako god, dobro je dok se pobjeđuje...

"Ne bih se složio sa tim – stao je u gard po završetku susreta Brano Milačić, trener Mogrena. "Čovjek mora biti zadovoljan kad pobjedi, ali moj tim me danas iznenadio. Mislio sam da ne možemo slabije da igramo nego na Cetinju prije tri dana, a uspjeli smo u tome. To me brine, jer ovakvim nastupima ne možemo da pobjeđujemo dobre timove, a bez toga nema prvog mjesta. Ipak, vjerovatno ću sjutra da budem zadovoljniji, nego što sam to sada".

Tek što se Lugovima razvila pjesma raspoloženih „vojvoda“, 75 sekundi od prvog sudijskog zvižduka, šampion je šampionski otvorio meč – Gluščević je razvio napad posluživši na lijevom krilu Đorđevića. Uslijedio je centaršut, a akciju je efektno dovršio Matić, nesvojstveno sebi, udarcem glavom. Bio je to period opasnog življenja odbrane Sutjeske. Nepuna tri minuta kasnije štoper Vuković odradio je punu golmansku dnevnicu, očistivši sa gol linije najprije šut glavom Bataka, a zatim i udarac Đorđevića sa ivice šesnaesterca.

U kontranapadu, najzad su i Nikšićani došli do daha, a iz povoljne situacije Spasojević je mogao da bude i precizniji. Ipak, najzanimljivije stvari viđane su pred golom Sutjeske. Vunderkind Mogrena Đorđević bojio je vicevima igru svog tima, aktiviravši u 17. minutu Vujovića, koji je u driblanju golmana Lakićevića otišao isuviše ulijevo da bi uputio precizan udarac. Ofanzivu „žutih“ zaključila su dva pokušaja Gluščevića iz 25. i 27. minuta, a do odmora su se smirili i jedni i drugi.

"Rekao sam svojim igračima da ako neko misli da može da promaši pet zicera a da dobije utakmicu, grdno se vara", otkrio je Milačić detalj iz “žute” svlačionice tokom poluvremena.

Bio je u pravu. Iako je izgledalo da bez Boža Markovića i Baća Nikolića gosti nemaju probojnosti i završni pas koja bi im garantovao pogodak, u 49. minutu praktično ni iz čega stvorili su sve – u gužvi šesnaesterca Andrija Pejović je šutirao, pogodivši u ruku Simovića, a sudija Darko Kovačević je bez oklijevanja pokazao na bijelu tačku. Ilija Radović nabrao je čelo Budvanima.

Milačić je brzo posegao za izmjenama, umjesto zadnjih vezista Tatara i Kapisode na teren poslao Ćulafića i Bakića, koji su unijeli prijeko potreban dah, ali njihovi pokušaji iz 65. i 73. minuta nisu urodili plodom, a niko iz redova šampiona nije uspijevao da prati njihovu energiju. Minuti su prolazili, tenzija rasla, izdržljiva Sutjeska odolijevala, ali je žute muke prekratio Đorđević – momak koji je prije desetak dana proslavio 17. rođendan primirio je dugu loptu Matića, u šesnaestercu izdržao duel sa Nikolićem i pored Lakićevića poslao loptu u mrežu. Nova zvijezda je rođena.

"Silno me raduje što je pored toliko kvalitetnih fudbalera, utakmicu riješio mladi igrač", ozareno je nakon meča govorio Milačić o Mogrenovom suvom zlatu.

Do osvajanja tri boda, šampion je morao još jednom da pretrpi strah, kada je u 87. minutu u petercu Ćuković promašio loptu. Do kraja, Ćulafić a zatim i Gluščević su probali da izmijene rezultat, ali bez obzira na njihove neuspjele pokušaje, poenta se nije izmjenila – šampionu bodovi, Sutjesci ohrabrenje pred naredne mečeve.

"Odigrali smo kvalitetno prvih 70 minuta, a zatim ostali bez daha. Možda nas je i šampion potcijenio i odigrao onoliko koliko mu je bilo potrebno za pobjedu. Zadovoljan sam igrom, ne i rezultatom", nije mnogo žalio za izgubljenim bodovima trener Nikšićana Dragan Lacmanović.

Tri pobjede Mogrena iz tri meča, uz nastupe koji brinu Milačića – šta će biti kada „žuti“ počnu da igraju po željama svog trenera?

Mogren - Sutjeska 2:1

Budva - Stadion: Lugovi. Gledalaca: 400. Sudija: Darko Kovačević (Golubovci). Pomoćnici: Željko Pavićević (Podgorica), Šeko Šabotić (Tuzi). Strijelci: Matić u 2, Đorđević u 83. minutu (Mogren), Radović (penal) u 50. minutu (Sutjeska). Žuti kartoni: Lakić, Đorđević (Mogren), Pejović, Todorović, Stijepović, Radović, Dževerdanović (Sutjeska). Mogren: Todorović, Ivanović 6, Lakić 6, Simović 6, Batak 6,5, Kapisoda 5,5 (Bakić), Tatar 6 (Ranđelović), Vujović 5,5 (Ćulafić 6), Matić 6,5, Gluščević 6, Đorđević 7.

Sutjeska: Lakićević 6,5, Nikolić 6, Vuković 6,5, Spasojević (Kosović), Pejović 6, Todorović 6 (Ćuković), Krivokapić 6, Stijepović 6, Radović 6 (Zogović), Marić 6, Dževerdanović 6,5.

Bonus video: