Dinamo torpedovao Malme, gol Bećiraja

Crnogorski reprezentativac pogodio za 4:1. Dinamo na korak od elite, prvi put poslije 12 godina...
0 komentar(a)
Dinamo, Foto: FoNet/EPA
Dinamo, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 17.08.2011. 21:24h

Dinamo Zagreb sanja plasman u Ligu šampiona već 12 godina, a poslije spektakularne igre i velike pobjede protiv Malmea (4:1) na „Maksimiru” problema ne bi trebalo da bude - „modri” će ove sezone opet da budu dio elite nakon što su pokazali da su duplo bolji tim od švedskog predstavnika.

A crnogorski napadač Fatos Bećiraj će se, ako se ne desi čudo u Skandinaviji narednog utorka, priključiti dvojici saigrača iz reprezentacije u Ligi šampiona - tamo su već Marko Baša i Stefan Savić, defanzivci Lila odnosno Mančester sitija...

Bećiraj je meč počeo sa klupe, u igru je ušao u 61. minutu, ali je imao vremena da se dokaže, pa je zaokružio goleadu u Zagrebu - šest minuta prije kraja je sjajnim udarcem postavio konačan rezultat.

Dinamo je i pored dominacije i mora šansi navijačima kidao živce sve do 56. minuta (prije toga, Samir je donio prednost, Mehmeti izjednačio). Tada je Antonio Rukavina vratio vođstvo, a Samir nešto kasnije iz penala povisio na 3:1.

Bajern nije impresionirao, ali je valjda stekao dobru prednost pred revanš u Cirihu. Slavio je sa 2:0 pogotcima Bastijana Švajnštajgera i Arjena Robena.

Viljareal je tokom cijelog meča u Danskoj bio bolji od Odenzea, ali će u revanšu na „Madrigalu” morati da juri minus - gol odluke postigao je Andreasen u 84. minutu.

Genk, tim koji je eliminisao Partizan, preživio je pakao u Haifi. Belgijanci su gubili sa 2:0, a nadu da mogu do elite donio im je Barda u 61. minutu.

Rezultati

Bajern - Cirih 2:0

Švajnštajger 8, Roben 72.

Dinamo Zagreb - Malme 4:1

Samir 4, 60 (penal), Rukavina 56, Bećiraj 84 - Mehmeti 17.

Makabi Haifa - Genk 2:1

Amaša 8, Dvališvili 28 - Barda 61.

Odenze - Viljareal 1:0

Andreasen 84.

Visla - APOEL 1:0

Malecki 71.

Juče

Arsenal - Udineze 1:0

Lion - Rubin 3:1

Tvente - Benfika 2:2

BATE Borisov - Šturm 1:1

Kopenhagen - Plzen 1:3

Revanš mečevi se igraju naredne sedmice.

Bonus video: