Ren čeka pakao na „Marakani”

"Bitno je da ne primimo gol. Dovoljno je da bude i 1:0. Igraćemo otvoreno. Moja filozofija fudbala je da napadamo. Drugačije ne mogu da postavim ekipu", rekao je Prosinečki
0 komentar(a)
Ren, Foto: Beta/AP
Ren, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.08.2011. 19:04h

Partizan i Crvena zvezda bi trebalo da imaju dva potpuno različita puta do plasmana u Ligu Evrope - šampion Srbije igra sa irskim Šamrokom (prvi meč u gostima) i apsolutni je favorit, dok „crveno-bijeli” na putu do elite moraju da eliminišu mnogo jači Ren.

Ipak, trener Beograđana Robert Prosinečki vjeruje da bi mu i minimalan trijumf sjutra veče na „Marakani”” njegovom timu dao velike šanse pred revanš u Francuskoj.

"Bitno je da ne primimo gol. Dovoljno je da bude i 1:0. Igraćemo otvoreno i probaćemo da uspostavimo dominaciju kroz pas igru. Moja filozofija fudbala je da napadamo. Drugačije ne mogu da postavim ekipu", rekao je Prosinečki.

Da će Ren čekati pakao potvrđuje informacija da je u prodaji ostalo samo još 1.500 karata. Prodato je blizu 37 hiljada karata, a prije toga je prodato 15 hiljada sezonskih, pa se očekuje da će sjutra na "Marakani" biti blizu 53.000 ljudi.

Partizan već u Irskoj želi da napravi ključni korak i opravda ulogu favorita.

"Favoriti smo i očekujem da to dokažemo na terenu. Vjerujem da možemo da pobijedimo već u prvom meču, ali moramo da budemo oprezni", kazao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

U evropska takmičenja kreću u rimski klubovi - Roma gostuje Slovanu u Slovačkoj, dok će Lacio na „Olimpiku” da dočeka makedonski Rabotnički.

Parovi

Ekranas - Hapoel Tel Aviv, Legija - Spartak Moskva, Lokomotiva M. - Trnava, Vaslui - Sparta Prag, Helsinki - Šalke, Zestafoni - Klub Briž, Liteks - Dinamo Kijev, Alesund - AZ Alkmar, Austrija Beč - Gaz Metan, Omonija - Salcburg, Vorskla - Dinamo Bukurešt, Makabi Tel Aviv - Panatinaikos, Steaua - CSKA Sofija, Tun - Stouk, Bešiktaš - Alanija, Bursaspor - Anderleht, Nordsjeland - Sporting, PAOK - Karpati, Slask - Rapid Bukurešt, Standard - Helsingborg, Crvena zvezda - Ren, Fulam - Dnjepro, Hanover - Sevilja, Metalist - Sošo, AEK - Dinamo Tbilisi, Diferdanž - PSŽ, Harts - Totenhem, Maribor - Rendžers, Nasional - Birmingem, Rozenborg - AEK Larnaka, Slovan - Roma, Šamrok - Partizan, Atletik B. - Trabzonspor, Lacio - Rabotnički, Seltik - Sion, Rid - PSV, Atletiko M. - Gimaraeš, Braga - Jang Bojs.

Bonus video: