Pobjeda Mogrena, poker golova Rudara

Mogren je opravdao ulogu favorita protiv Sutjeske, i zadržao maksimalan učinak. Preokretom u nastavku meča, Rudar je došao do pobjede protiv Bokelja, druge u ovom prvenstvu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2011. 17:21h

Pobjede domaćina, uz 15 postignutih golova, bilans je pet odigranih utakmica 3. kola T-com Prve Crnogorske lige. Mogren je opravdao ulogu favorita protiv Sutjeske, i zadržao maksimalan učinak nakon tri kola. Preokretom u nastavku meča, Rudar je došao do pobjede protiv Bokelja, druge u ovom prvenstvu.

Od 19.30 časova igra na stadionu pod Goricom igra se derbi između Budućnosti i Zete.

Šampion je tek u finišu meča slomio otpor žilavih Nikšićana, iako su Budvani poveli već u drugom minutu, kada je mladi Đorđević odlično prošao po lijevoj strain i proigrao Matića koji je pogodio za 1:0. Izabranici Brana Milačića su nastavili sa boljom igrom do poluvremena, ali nijesu uspjeli da to krunišu još kojim golom.

Kazna je stigla početkom nastavka, kada je Simović igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija Kovačević pokazao na bijelu tačku. Siguran sa penaltika bio je Radović. Nakon izjednačenja Sutjeska se uglavnom orjentisala na čuvanje svog gola, dok je Mogren ulaskom Ranđelovića sve karte bacio na napad.

Ofanziva se domaćinu isplatila u 82. minutu, sa istim akterima, kao kod prvog gola, ali u obrnutom smjeru – Matić je asistirao Đorđeviću za konačnih 2:1. Istina, Sutjeska je u posljednjim trenucima meča mogla do boda, ali je golman Lakićević sjajno reagovao nakon kontranapada Nikšićana, u kojem je rezervista Ćuković bio u prilici za izjednačenje.

Novalija Bokelj je golom Kaluđerovića u Pljevljima vodio do 63. minuta, mirisalo je na iznenađenje, ali je Stojanović u dva minuta sa dva gola preokrenuo rezultat i tok meča. Osvajač Kupa Crne Gore je do kraja meča kontrolisao igru, a u finišu je sa još dva gola, Jovanovića i Vlahovića, zaokružio odličnu igru u drugih 45 minuta.

I Petrovac ima maksimalan učinak nakon tri kola. Petrovčani su savladali Lovćen, koji je golom Pejakovića poveo u 23. minute, nakon asistencije Jablana. Domaćin je nakon devet minuta izjednačio golom Jovanovića, a Golubović je početkom nastavka iskoristio proigravanje Šofranca za 2:1. Lovćen je u 71. minutu mogao do izjednačenja, ali je Lopičić promašio gol sa sedam metar. Kazna je stigla tri minuta kasnije, kada je Jovanović postigao svoj drugi gol, nakon prekida koji je izveo Mikijelj. Jablan je do kraja meča uspio samo da ublaži poraz Cetinjana…

Mladost i Grbalj su do minimalnih pobjeda došli golovima Savićevića i Simunovića već na početku meča…

REZULTATI 3. KOLA:

RUDAR - BOKELJ 4:1 (0:1)

Stojanović 63, 65, Jovanović 85, Vlahović 90. - Kaluđerović 13.

MOGREN - SUTJESKA 2:1 (1:0)

Matić 2, Đorđević 82.- Radović (penal) 50.

PETROVAC - LOVĆEN 3:2 (1:1)

Jovanović 32, 74, Golubović 50. - Pejaković 21, Jablan 78.

MLADOST - DEČIĆ 1:0 (1:0)

Savićević 4.

GRBALJ - BERANE 1:0 (1:0)

Simunović 8.

BUDUĆNOST - ZETA (19.30, TV)

Tabela: Mogren 9, Petrovac 9, Rudar 7, Budućnost 6 (meč manje), Mladost 6, Zeta 4 (meč manje), Grbalj 4, Sutjeska 3, Lovćen 1, Berane 0, Bokelj 0, Dečić 0.

4. kolo (20/21. avgust): Sutjeska – Petrovac, Lovćen – Mladost, Dečić – Grbalj, Berane – Budućnost, Bokelj – Zeta, Rudar – Mogren.

Bonus video: