Udineze igrao, Arsenal pobijedio

Arsenal je preživio pakao protiv Udinezea i naredne srijede mora da brani samo 1:0 na „Friuliju” (pogodio je Tio Volkot već poslije četiri minuta igre)...
0 komentar(a)
Volkot, Foto: REUTERS
Volkot, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.08.2011. 21:21h

Biće ovo teška sezona za Arsenal, tako je makar najavio prvi meč u sezoni koji su „tobdžije” odigrale na svom „Emirejtsu”.

Arsenal je preživio pakao protiv Udinezea i naredne srijede mora da brani samo 1:0 na „Friuliju” (pogodio je Tio Volkot već poslije četiri minuta igre).

Taj rezultat londonskom klubu ne garantuje ništa, ali kako je večeras igrao Arsenal, a kako se pokazao Udineze, Arsen Venger je poslije utakmice vjerovatno sijao od sreće...

Jer, Arsenal nije ličio na sebe, odjednom je postao ekipa koja se opredjeljuje (ili je prinuđena) da igra na kontranapade. To nije Vengerov Arsenal, to nije onaj sistem koji je sredinom devedesetih godina prošlog vijeka Francuz unio u engleski fudbal.

„Ovaj meč će sigurno da unede nervozu u Arsenal. Ipak, rezultat je ono što je u ovom trenutku najvažnije”, bio je komentar na BBC.

A ako Arsenal u revanšu bude igrao slično kao u prvom duelu onda je sezona osuđena na propast, jer bi eliminacijom iz Lige šampiona vjerovatno i sam Venger morao da ode stopama Seska Fabregasa i Samira Nasrija (izvjesno je da napušta Arsenal). Otkaz bi mu tada bio spreman...

Sa druge strane, Udineze ima za čim da žali, jer je usred Londona držao čas fudbala i pokazao da ni odlazak Aleksisa Sančesa nije nenadoknadiv. Utisak je da „zebre” treba najviše da žale što su za protivnika dobile Arsenal, svaku drugu ekipu iz plej-ofa bi sigurno lako eliminisali.

Veliki korak ka eliti je napravio Lion - na „Žerlanu” je pao Rubin (3:1) iako je već u 3. minutu ruski tim poveo. Ipak, nakon toga se razigrao domaćin, pa je golovima Gomisa, Kverkvelije (autogol) i Brijana napravio dobru uvertiru za revanš.

Češki Plzen je na pragu da eliminiše Kopenhagen, tim koji je prošle godine stigao do četvrtfinala Lige šampiona. Česi su slavili u Danskoj sa 3:1, pa je revanš kod kuće čini se samo formalnost.

Tvente i Benfika su u jednom od derbija igrali neriješeno (2:2), a remizirali su i BATE i Šturm (1:1).

Rezultati

Arsenal - Udineze 1:0

Volkot 4.

BATE - Šturm 1:1

Simić 59 - Veber 12.

Kopenhagen - Plzen 1:3

Otesen 69 - Otesen (autogol) 52, Pilar 59, Filjo 79.

Lion - Rubin 3:1

Gomis 10, Kverkvelija (autogol) 40, Brijan 71 - Djadjun 3.

Tvente - Benfika 2:2

De Jong 6, Ruiz 80 - Kardoso 21, Nolito 35.

Bonus video: