Budućnost i Zeta kao nekada

Nema tajni među komšijama, a domaćin očekuje Zetu u otvorenom, ofanzivnom izdanju....
73 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost-Zeta, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Zeta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.08.2011. 12:42h

Budućnost u dobroj atmosferi iščekuje derbi sa Zetom pred svojim navijačima - dva startna trijumfa nad Grbljem i Bokeljom u gostima pozitivno su uticala na raspoloženje u “plavo-bijelom” taboru. No, utakmica sa Zetom je potpuno drugačije, komšijsko iskušenje. Iz tabora Budućnosti dopiru optimistični tonovi, ali i respekt prema gostujućem timu...

"Imali smo dva teška meča iz kojih smo izvukli maksimum, a sada nas čeka derbi sa Zetom, koja je protivnik za poštovanje. Naš rival ima dobre pojedince, a glavni nosioci igre su Korać, Knežević, te plejmejkeri Božović i Burzanović. Navijači će doći u velikom broju, ali znamo svoj cilj, idemo stepenicu po stepenicu. Svi igrači su zdravi, tako da smo optimisti pred meč sa Zetom" kaže Goran Perišić, pomoćni trener Budućnosti.

Nema tajni među komšijama, a domaćin očekuje Zetu u otvorenom, ofanzivnom izdanju...

"Zeta je odigrala odlično u prvom kolu protiv Mladosti, znamo njihov sistem, vole da se nadigravaju. Probaćemo da damo maksimum, igrači su spremni, a imaju i veliku želju" dodao je Perišić.

Perišić je kao bivši kapiten Budućnosti igrao i derbije sa Zetom u vrijeme kada su mečevi dva tima privlačili ogromnu pažnju javnosti, kada je veliko rivalstvo nerijetko prevazilazilo fudbalske i sportske okvire.

"Očekujem pravi derbi sa Zetom. Ljudi su se uželjeli fudbala, jer smo praktično godinu igrali bez publike, znamo šta se dešavalo u proteklom periodu. Sada imamo i podršku “varvara”, očekujem pravi spektakl" rekao je Perišić.

Budućnost je u prva dva meča primila samo jedan pogodak (u Grblju), a defanzivac Đorđije Đikanović u novoj sezoni dobija šansu od početka...

"Možemo da budemo zadovoljni, mislim da se Radunović, Peković, Padović i ja dobro snalazimo. Puno mi je lakše u tandemu sa Pekovićem koji je iskusan igrač. Zeta ima visoke, nezgodne napadače, a lani smo dva puta igrali neriješeno protiv njih. Vjerujem, međutim, da ćemo ovoga puta upisati sva tri boda. To bi nam puno značilo, jer sjećam se da smo se lani okliznuli u trećem kolu protiv Mogrena. Biće i pun stadion, a sigurno da su nam nedostajali navijači u minulom periodu. Uz njihovu pomoć lakše ćemo doći do cilja" zaključio je Đikanović.

Vešović: Kvalitet neće izostati

Zeti ne fali motiva pred gostovanje na stadionu pod Goricom, ekipa Rada Vešovića spremno prihvata naredni izazov. Tim iz Golubovaca je nakon startnog, ubjedljivog trijumfa protiv Mladosti remizirao sa Grbljem (0:0) u posljednjem meču na Trešnjici. To, međutim, nije poremetilo atmosferu u gostujućem taboru..."Nadam se da će stadion biti pun, igra se crnogorski derbi, Zeta i Budućnost su stari rivali. Očekujem kvalitetnu utakmicu, i mi i oni smo u dobroj formi, nisam nezadovoljan uprkos neriješenom ishodu protiv Grblja. Ulogu favorita prepuštamo domaćinu, odlično poznajem ekipu Budućnosti, stalno sam ih gledao posljednjih godina. Očekujem otvorenu predstavu, a mi uostalom i ne znamo da igramo drugačije. Vjerujem da možemo da dođemo do povoljnog rezultata, probaćemo i da dobijemo ukoliko se ukaže šansa" kazao je Vešović.A jedan od aduta Zete je što igra praktično u istom sastavu kao i prethodne sezone..."Ovo je derbi kao i svaki drugi, sigurno da ima puno dobrih pojedinaca u oba tima. A činjenica da Zeta drugu godinu zaredom igra u istom timu možda nam donosi neku blagu prednost. No, ovakvi mečevi su mnogo interesantni, može da odluči jedan dobar potez, inspiracija pojedinca" rekao je Vešović.Pod znakom pitanja je nastup Zlatičanina, koji se povrijedio protiv Grblja."Vidjećemo da li će Zlatičanin moći da zaigra, dok Peličić u posljednjih 4-5 dana trenira jačim intenzitetom. Pitanje je, međutim, da li ćemo moći da računamo i na njega" dodao je trener Zete.

Bonus video: