Manćini: Aguero je naša svijetla budućnost

Za Stefana Savića Goal.com kaže da je ušao u 74. minutu i da je izgledao sigurno, pa pobjeda od 4:0 nije bila ugrožena
0 komentar(a)
Aguero, Foto: REUTERS
Aguero, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.08.2011. 09:53h

Debitantska partija Serhija Aguera za Mančester siti nikoga nije ostavila ravnodušnim na Ostrvu, pa ni njegovog trenera Roberta Manćinija. Dva gola i asistencija u pobjedi Sitija od 4:0 nad Svonsijem, učinak je koji nije ostavio dilemu - iako je ušao u drugom poluvremenu, Aguero je bio junak utakmice.

"Da, oduševljen sam poslije ovakvog izdanja", blistao je Manćini, uz poseban osvrt na Argentinca kojem je samo osam minuta trebalo da počne da otplaćuje 45 miliona eura koliko je Siti za njega platio Atletiku iz Madrida.

"Po meni, on je fantastičan strijelac. Mlad je, biće nam fantastičan u budućnosti", istakao je Manćini za Skaj sport.

Zbog Aguera su svi zaboravili na njegovog zemljaka Teveza, ali Manćini kaže da popularni Kun još nije u top formi.

"Nije umoran, ali treba da se oporavi jer je prije samo tri nedjelje završio Kopa Amerika. Ali, posljednje sedmice trenirao je sa timom i mislim da će za dvije ili tri nedjelje biti 100 odsto spreman".

U drugom poluvremenu debi u Premijer ligi imao je i crnogorski reprezentativac Stefan Savić. Za Savića Goal.com kaže da je ušao u 74. minutu i da je izgledao sigurno, pa pobjeda od 4:0 nije bila ugrožena.

Na drugoj strani Manćini nije zadovoljan kako je njegov tim otvorio utakmicu.

"U prvom poluvremenu Svonsi je igrao dobro, i 15-20 minuta imali smo problema. Nakon toga počeli smo presing i stvorili puno prilika za gol. Na kraju, veoma sam srećan", zaključio je Manćini, pohvalivši i Edina Džeka, za kojeg je rekao da je veoma važno što je postigao gol.

U narednom meču Siti gostuje na Ribok stadionu protiv Boltona, koji je takođe sa pobjedom od 4:0 započeo šampionat.

Bonus video: