Radulović: Protiv Zete da krunišemo seriju

"Budućnost je magnet za publiku i mora protiv svakog rivala da odigra na najbolji mogući način, da pokaže i kvalitet i želju", dodao je Radulović.
0 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.08.2011. 07:58h

Budućnost je ostvarila pobjednički plan na startu prvenstva - šest bodova nakon dva vezana gostovanja u Grblju i Kotoru obradovala su “plavo-bijele” i njihove simpatizere.

A pobjednika u duelu sa povratnikom u elitni rang odlučio je Dragan Bošković, koji je bio siguran izvođač penala u 17. minutu. Ofanzivni vezista “plavo-bijelih” bio je glavni junak i u trijumfu u Radanovićima...Nakon posljednje pobjede nad Bokeljom, podgorički tim sada sa još većim samopouzdanjem iščekuje nastavak sezone.

"Startovali smo onako kako smo mogli i da poželimo, a sada treba sve da krunišemo u narednom meču protiv Zete pred svojim navijačima. Jasno je i da će to biti dosta teško, jer Zeta ima kvalitetnu ekipu", ističe Miodrag Radulović, trener Budućnosti.

Budućnost je vezala dvije pobjede na gostovanjima, ali to, ipak, nije ništa spektakularno za ekipu koja ima najviše ciljeve...

"Priželjkivali smo ovakav start, treba imati u vidu da je kvalitet ekipa ujednačen. Svaka utakmica je priča za sebe, a Budućnost je magnet za publiku i mora protiv svakog rivala da odigra na najbolji mogući način, da pokaže i kvalitet i želju", dodao je Radulović.

A neposredno nakon meča sa Bokeljom trener “plavo-bijelih” bio je zadovoljan prije svega rezultatom. Radulović je, međutim, najviše zadovoljan kako je funkcionisala odbrana...

"Imamo novajliju Pekovića, Padović se uklapa, dok Đikanović u prethodnoj sezoni nije imao neku zapaženu minutažu. Zbog toga sam zadovoljan kako je djelovala posljednja linija, iako to još nije idealno. Protivnik je napadao, ali nije uputio šut u okvir gola", dodao je Radulović.

Minimalac na posljednjem gostovanju u Kotoru nije, međutim, ”opio” trenera Budućnosti...

"Kada ne iskoristite 4-5 šansi to mora da utiče na ekipu i u psihološkom smislu. Protiv Bokelja srećom nismo kažnjeni za promašaje. Na te stvari moramo da obratimo pažnju. Moramo, dakle, da riješimo meč na vrijeme, igrači treba da budu konkretniji kada se ukaže šansa", istakao je Radulović.

Zdrava konkurencija

Prva dva meča pokazala su i da Budućnost ima puno rješenja u napadu i manevru - uz iskusne Orahovca, Boškovića i Radonjića, tu su i Adrović, Nikač...Brazilac Flavio je takođe veoma pokretljiv po boku.

"Imamo veliki izbor igrača u svim linijama, konkurencija je velika i za mjesto među 18 fudbalera. To je zdrava konkurencija, a zna se koji su kriterijumi za ulazak u ekipu. Učinak na terenu i rad na treninzima su preporuka za svakog fudbalera. Možemo da pravimo i rotacije - protiv Bokelja zaigrala su dvojica fudbalera koja nisu počela meč u Grblju, a vjerovatno će slično biti i u narednom meču", zaključio je Radulović.

Bonus video: