Počinje nova bajka - Real protiv Barselone

Dav velika rivala otvaraju sezonu u Španiji. Prvi meč večeras u Madridu, revanš u srijedu na "Nou Kampu"
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.08.2011. 09:58h

Barselonina odbrana primata u španskom fudbalu kreće večeras i to sa stadiona na kojem su joj navijači u prethodnom periodu ljubomorno aplaudirali. Naravno, riječ je o „Santjago Bernabeuu” - Real i Barselona će u Madridu da odigraju prvi meč Superkupa Španije.

Tako je „el klasiko” za sve ljubitelje fudbala došao mnogo ranije nego što su navikli i svi očekuju da spektakl opet bude potpun.

"Real je imao odlične pripreme, i igrom i rezultatima je oduševio. Imao je i dobru prošlu sezonu, osvojio je jedan trofej i sve to govori da nas čeka velika sezona. Šta će biti u ovom meču? Mi jesmo umorni, ali opravdanja nema, ovo je Superkup i moramo da pokažemo kakva smo ekipa", rekao je trener „blaugrane” Pep Gvardiola.

I dok je Gvardiola pričao o utakmici, Žoze Murinjo je u svom stilu imao šta da kaćže novinarima. Naime, Portugalac se prvi put pojavio pred španske novinare još od meča sa Saragosom u Primeri, prvom nakon što je eliminisan od Barselone u Ligi šampiona.

"Niko me neće ućutkati", počeo je Murinjo.

Na pitanje jednog novinara šta je naučio nakon svega, Portugalac je kao iz topa rekao:

"Naučio sam da nikada ne govorite istinu".

Barsa će Realu vjerovatno da se suprotstavi bez nedovoljnog oporavljenog Ćavija, a očekuje se da na drugoj strani izostane Serhio Ramos.

Revanš se igra u srijedu u Barseloni.

Vjerovatni sastavi

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Pepe, Karvaljo, Marselo - Ćavi Alonso, Kedira - Ozil, Di Marija, Ronaldo - Benzema.

Barselona (4-3-3): Valdes - Dani Alveš, Pike, Pujol, Abidal - Maskerano, Keita, Inijesta - Pedro, Mesi, Vilja.

Bonus video: