Petrovac kući pjevajući

"Ovo su velika tri boda za nas i odskočna daska za prvenstvo", rekao je trener Petrovca Milorad Malovrazić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2011. 08:13h

Petrovac je savladao Dečić u Tuzima (3:2), upisao drugu pobjedu u crnogorskom prvenstvu, a protivniku donio probleme jer je opet poražen nakon debakla u Budvi prošle subote (5:1).

Petrovčani su zasluženo osvojili cijeli plijen nakon što su dominirali svih 90 minuta, a put ka trijumfu bio je trasiran već poslije 10 minuta kada je Marković načeo domaćina evrogolom sa dvadesetak metara.

Do kraja poluvremena Dečić je, i pored nekoliko šansi, bio u nokautu - u sudijskoj nadoknadi je Gutić neoprezno startovao nad Muhovićem, a penal je iskoristio iskusni Mikijelj.

"Ovo su velika tri boda za nas i odskočna daska za prvenstvo. Iskoristili smo svoje šanse za razliku od protivnika što nam je donijelo visoku prednost na poluvremenu. Međutim, i dalje pravimo greške koje ćemo morati u hodu da otklanjamo. U nastavku smo pokazali snagu i postigli još jedan gol", rekao je trener Petrovca Milorad Malovrazić.

Domaćin je reagovao u nastavku (strijelac Milić u 70), ali je brzo uslijedio šok - Jovanović je osam minuta kasnije vratio Petrovcu dva gola prednosti. Do kraja je Dečić igrao na sve ili ništa, ali je samo ublažio poraz. Strijelac je bio Lekić u 89.

"Gol Petrovca na startu nas je potpuno poremetio. Pokušali smo da se vratimo, stvorili nekoliko prilika, ali bezuspješno. Čini mi se da penal kod drugog gola nije postojao, ali sudijska je posljednja. Petrovac je postigao treći gol, a mi samo smogli snage da dođemo do časnog poraza", kazao je Fuad Krkanović, pomoćni trener Dečića.

Dečić - Petrovac 2:3

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 600. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane), Vujadin Jovićević (Cetinje). Strijelci: Milić u 70. i Lekić u 89. minutu za Dečić, a Marković u 10, Mikijelj u 45. i Jovanović u 70. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Ajković (Dečić), Radulović, Mikijelj, Marković (Petrovac).

Dečić: Drešević 5,5, Vučković 5,5 (Pepić 6), Begović 5,5 (Đoković 6), Radulović 6, Gutić 6, Lekić 5,5, Ajković 5,5, Živković 6, Lazarević 5,5, Milić 6, Đukić 5,5.

Petrovac: Popović 7, Radulović 7, Mrvaljević 6,5 (Zvicer 7), Mikijelj 6,5, Grbović 7, Šofranac 7, Golubović 7, Graovac 6,5, Marković 7,5, Živković 7 (Leverda), Muhović 6,5 (Jovanović 7).

Bonus video: