Samo bod za Liverpul i Arsenal

Liverpul na "Enfildu" osvojio samo bod protiv Sanderlenda, kao i Arsenal u Njukaslu...
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2011. 18:57h

Arsenal je opet bio žrtva tradicije - ni šesti put u posljednjih sedam godina „tobdžije” nisu pobijedile prvi meč kada su sezonu otvarale u gostima.Ove godine, ipak, premijerno gostovanje je bilo na jednom od najtežih stadiona u Engleskoj, protiv Njukasla na „Sent Džejms parku”.

Dva tima su igrala bez golova, a engleski mediji ističu Arsen Venger ne može da bude zadovoljan samo jednom činjenicom - debijem Žervinja koji je zaradio crveni karton.

Napadač iz Obale Slonovače je, naime, u duelu sa Džoijem Bartonom tražio penal, a kada ga je prgavi vezista „svraka” uhvatio za dres i zaprijetio mu, Žervinjo mu je udario šamar... Žervinjo je dobio crveni, a Barton samo žuti karton.

Navijači Liverpula sigurno nisu očekivali ovakav start sezone. Pored svih pojačanja i najava da će „redsi” ove sezone da čak i napadnu titulu, već u prvom kolu su pokazali boljke, pa je Sanderlend odnio bod sa „Enfilda”.

Liverpul je, istina, dugo bio bolji tim, a već nakon 12 minuta je poveo golom Luisa Suaresa (nekoliko minuta ranije Urugvajac nije iskoristio penal), a kasnije je mogao i da izgubi. Ipak, zadovoljavajući remi za „crne mačke” donio je Larson u 57. minutu.

- Remi je realan, Sanderlend nam je stvorio dosta problema i zaslužio je da ne izgubi. Ipak, da je Kerol pogodio za 2:0 sve bi bilo drugačije, ali to je fudbal - kazao je menadžer Liverpula Keni Dalgliš.

A Kvins park rendžers se obrukao na startu nakon što mu je Bolton u Londonu dao četiri gola. Bolton je, u stvari, samo znao da kazni domaćina koji je igrao bolje u prvom dijelu, a onda primio gol u sudijskoj nadoknadi (za 1:0 gol Gerija Kejhila). Nakon toga je uslijedio brodolom - Gabidon (autogol), te Klasnić i Muamba su menadžeru domaćina Nilu Vornoku zadali velike glavobolje.

Rezultati

Blekburn – Vulvs 1:2

Formika 20 – Flečer 22, Vord 47.

Fulam – Aston Vila 0:0

Liverpul – Sanderlend 1:1

Suares 12 – Larson 57.

KPR – Bolton 0:4

Kejhil 45+2, Gabidon (autogol) 67, Klasnić 70, Muamba 79.

Vigan – Norič 1:1

Votson (penal) 21 – Hulahan 45.

Njukasl – Arsenal 0:0Sjutra

Stouk – Čelzi

VBA – Mančester junajted

PonedeljakMančester siti – Svonsi 21,00Totenhem – Everton odloženo

Galerija

Bonus video: