Rekorder Admir Adrović: Četiri gola do stotke

Najbolji strijelac u istoriji CFL-a je dao pet pogodaka u posljednje dvije utakmice
160 pregleda 2 komentar(a)
Admir Adrović FK Mladost, Foto: Boris Pejović
Admir Adrović FK Mladost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.04.2018. 16:05h

Najbolji strijelac u istoriji CFL-a Admir Adrović, proradio je u najboljem trenutku za svoj klub, Mladost - uoči završnih borbi za plasman u Evropu i polufinalnih utakmica Kupa.

Njegovih pet golova na dva posljednja meča, protiv Rudara (2:0) i Dečića (4:1) donijeli su Podgoričanima pol-poziciju u borbi za 3. mjesto, te značajno popravili ambijent i samopouzdanje ekipe uoči prvog meča polufinala Kupa protiv Budućnosti, već u srijedu.

"Nisam samo ja zaslužan, već cijela ekipa. Počeli smo da igramo dobro. Kada je tako, kada imam više lopti, kada ulazim u šanse, onda su golovi logična posljedica. Drago mi je što smo popravili formu pred najvažnije utakmice. Sami smo na 3. poziciji, želimo da tu i ostanemo, ali pokušamo da napravimo i značajan rezultat u Kupu, što je naša želja", kaže Adrović, koji se u subotu izjednačio na vrhu liste strijelaca sa Igorom Ivanovićem iz Sutjeske (po 11 golova).

Tri utakmice odigraće Mladost protiv Budućnosti u naredne dvije sedmice, jer se između dva polufinalna meča Kupa smjestio i prvenstveni okršaj.

Podgorički rivali su direktni konkurenti - i za trofej u Kupu, i za plasman u Evropu, a Mladost može da se pohvali da u boljoj formi dočekuje ključne mečeve.

"To može da zavara, jer Budućnost je dobra ekipa, sa dobrim trenerom. Oni su u Kupu eliminisali Sutjesku, koja je već šampion, što dovoljno govori. Biće zanimljivo i jedva čekamo predstoječe mečeve", kaže 29-godišnji napadač.

Uz klupske, Adrović će pokušati da ostvari i jedan veliki lični cilj. Samo četiri pogotka nedostaju najboljem strijelcu u istoriji CFL-a da postane prvi igrač koji je postigao 100 golova u domaćem šampionatu.

Do sada je dao 96, šest više od drugoplasiranog Žarka Koraća.

"Lijepo je biti lider na vječnoj listi, a stotka nije nedostižna, ostalo je još sedam kola. Pokušavam, ipak, da se ne opterećujem - kad god ne razmišljam o tome, onda stižu i golovi", zaključio je Adrović.

Bonus video: