Ferguson je opet prevaga

"Čelzi nam je, u stvari, najveći protivnik - u pitanju je ekipa koja ima iskustvo i igrače koji znaju kako se osvajaju titule", rekao je Ferguson.
0 komentar(a)
Mančester, Foto: Beta/AP
Mančester, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.08.2011. 16:51h

Bez obzira na sve što je Mančester siti uradio u prelaznom roku (i što će tek da uradi do kraja avgusta), bez obzira na to što je Čelzi angažovao najperspektivinijeg trenera u Evropi Andrea Viljaš-Boaša, favorit broj jedan pred start Premijer lige se zna - to je Mančester junajted, mašinerija koja iz sezone u sezonu već više od dvije decenije oduševljava svijet.

Na čelu sa ser Aleksom Fergusonom „đavoli” su u prednosti u odnosu na sve protivnike, to se najbolje vidjelo prošle nedjelje u Komjuniti šildu kada je Junajted sa nikad mlađim timom (prosjek je bio 22 godine u drugom poluvremenu) savladao nikad jači Siti...

Sve to, uz dovođenje Ešlija Janga iz Aston Vile kao i mladih Davida de Hee i Fila Džonsa govori da je Junajted možda za nijansu i jači nego prošle sezone kada je osvojio titulu i igrao finale Lige šampiona.

"Konkurencija će da bude žestoka, naravno, glavni rivali su nam Mančester siti i Čelzi. Siti, ipak, i dalje traži pravu formu, tek je doveo Serhija Aguera, Karlos Teves će vjerovatno da ide, a možda i dovede još makar dva igrača. Čelzi nam je, u stvari, najveći protivnik - u pitanju je ekipa koja ima iskustvo i igrače koji znaju kako se osvajaju titule", rekao je Ferguson.

Škot više ne želi da priča o „velikoj četvorci” engleskog fudbala, jer, kako kaže, ona više ne postoji.

"U Premijer ligi ima šest podjednako jakih timova. Nema više priče o toj četvorci. Očekuje se da Liverpul, s obzirom na to koliko je novca uložio, bude bolji nego ranijih godina, a ne treba da se zanemari ni Arsenal koji uvijek ima odličan tim", kazao je Fergi.

Čovjek kojeg će od danas da prati cijela Engleska je Viljaš-Boaš, nasljednik Žozea Murinja i koji treba da obraduje navijače Čelzija kao što je to učinio njegov zemljak.

"Želim da budem šampion. Uzbuđen sam, počinje sezona u kojoj Čelzi želi da vrati ono što mu je umaklo prošle sezone, a to je pehar", istakao je Viljaš-Boaš.

Parovi 1. kola

Subota

Blekburn - Volvs

Fulam - Aston vila

Liverpul - Sanderlend

KPR - Bolton

Vigan - Norvič

Njukasl - Arsenal

Nedjelja

Stouk - Čelzi

VBA - Mančester j.

Ponedjeljak

Mančester siti - Svonsi

Totenhem - Everton (odloženo)

Bonus video: