Recept iz Grblja donosi pobjedu i protiv Bokelja

"Moguće da bude i malih promjena u timu, ali zadovoljni smo odnosom i pristupom igrača prema obavezama" rekao je Radisav Dragićević, pomoćni trener Budućnosti
0 komentar(a)
Dragan Bošković, Foto: Savo Prelević
Dragan Bošković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.08.2011. 13:18h

I drugo uzastopno gostovanje fudbaleri Budućnosti iščekuju sa istim (pobjedničkim) ambicijama kao i premijeru prvenstva u Radanovićima. Utakmica sa povratnikom u elitni rang Bokeljom mogla bi da pokaže i da li su “plavo-bijeli” spremni da već na startu opravdaju visoke ambicije i počnu da bilježe dobre rezultate u kontinuitetu.

Iz tabora Budućnosti ističu da se spremni da se nose sa ulogom favorita...

"Na osnovu analiza koje smo napravili očekuje nas ozbiljan posao, a naš protivnik ima izvanredan napad. No, ukoliko igrači budu imali pristup kao u prošlom meču, očekujem da ćemo biti uspješni kao i protiv Grblja. U većoj mjeri smo zadovoljni onim kako smo djelovali na prethodnom meču, imali smo disciplinu u igri, a posle vodećeg gola “otvorio” se meč u našu korist" kaže Radisav Dragićević, pomoćni trener Budućnosti.

Stručni štab sjutra može da računa na povratnika Draška Božovića, koji nije imao pravo nastupa u Grblju.

"Moguće da bude i malih promjena, ali zadovoljni smo odnosom i pristupom igrača prema obavezama. Potrudićemo se da iz disciplinovane igre dođemo do gola. Dobro je da su svi zdravi, stručni štab je sada na slatkim mukama " rekao je Dragićević.

Budućnost, međutim, još ne računa na Stefana Mugošu i Petra Vukčevića, koji su “na ledu” zbog nesporazuma sa upravom kluba.

"Nema ništa novo kada je taj problem u pitanju" rekao je Dragićević.

Prethodnog vikenda u Radanovićima fudbalere Budućnosti je do pobjede vodio Dragan Bošković, koji je odigrao sjajnu partiju, postigao pogodak, asistirao Adroviću (koji mu je takođe uzvratio asistencijom)...

"Vraća se sve sa treninga, puno rada poboljšava realizaciju. Nadam se da ću biti uspješan i protiv Bokelja, a naravno - idemo na pobjedu. Mislim da smo kvalitetniji, bitno je da uđemo u meč koncentrisani i da ne potcijenimo nikoga. Bokelj ima određeni kvalitet samim tim što je dospio na prvoligašku scenu" kazao je Bošković.

Ofanzivni vezista “plavo-bijelih” smatra da Budućnost može da napravi pobjedničku seriju...

- Svaki start je veoma važan, posebno za Budućnost. Mislim da imamo kvalitet, te da možemo da zabilježimo sedam-osam pobjeda u nizu.

Je li vas je iznenadio Mogren ubjedljivom pobjedom od 5:1 nad Dečićem?

- Nije, očekivali smo tako nešto, imaju kvalitetnih igrača, uigrani su, mada je i Dečić kasnio sa pripremama. No, postigli su pet golova, a fudbal se igra za golove, to je mjerilo - odgovorio je Bošković.

Da li može da se procijeni kvalitet lige već nakon premijernog kola?

- Ne može posle prvog kola, a kvalitet lige se zapravo mjeri onim što se pokaže u Evropi - bez ustezanja je odgovorio Bošković.

Bod je nekad dobar u fudbalu, ali ne i za Budućnost

Iako su u posljednjih pet sezona osvojili samo jedan trofej (titulu u sezoni 2007/2008.), najveći dio fudbalske javnost i navijači podgoričkog tima uvijek očekuju mnogo od Budućnosti.

"Sigurno, od Budućnosti se uvijek očekuje puno, a svaki ishod sem pobjede bio bi nepovoljan i u sjutrašnjem meču. U fudbalu nekada i neriješen ishod može da vam donese dosta. Ali, u Budućnosti se očekuju samo pobjede, tako je sada, tako će biti i ubuduće. Moramo da budemo spremni na to, moramo da pobjeđujemo", poručio je Bošković.

Bokelj se nada

Fudbaleri Bokelja su minulog vikenda poraženi na stadionu kraj Bistrice na premijeri, dok će sjutra pred svojim navijačima imati težak zadatak protiv favorizovane Budućnosti.

Kotorani će imati i veliki motiv u prvom meču pred svojim navijačima...

"Najveća opasnost prijeti od iskusnih Orahovca i Boškovića, te od Pekovića i Đikanovića, koji su nezgodni posle prekida. Budućnost nije impresionirala u Radanovićima, ali je djelovala kompaktno. Potrudićemo se, međutim, da nađemo rješenje za njihovu igru" rekao je Slobodan Drašković, trener Bokelja.

Kotorani ne mogu da izvedu najjači sastav, a Bojić nema pravo nastupa jer je pozajmljen Bokelju upravo iz Budućnosti, uz klauzulu da ne može da nastupi u mečevima protiv podgoričkog tima.

"Osim Bojića, ne mogu da računam na Stojanovića koji je već duže povrijeđen, dok se na zdravstvene probleme požalio i Kašćelan. U ekipu se vraća Bakoč, dok su ostali spremni i raspoloženi za borbu. Pripremamo se za otvorenu igru, nećemo se braniti, a očekujemo i podršku publike" istakao je Drašković.

Bokelj - Budućnost

Kotor - Gradski stadion. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 17.30 časova.

Bokelj (4-3-2-1): Petković - V. Pavićević, Videkanić, Arsić, P. Kašćelan - Todorović, N. Kašćelan (Kaluđerović), Jovanović - Bakoč, Vujović - Banda.

Budućnost (4-4-2): Agović - Božović, Đikanović, Peković, Radunović - Cicmil, Vukčević, Flavio, Bošković - Orahovac, Nikač (Adrović).

Bonus video: