Da je bilo prenosa fudbala možda ne bi bilo televizije

"U nadi da će se na pravi način shvatiti ovo izvinjenje želimo još jednom da ukažemo na veoma složenu finansijsku situaciju u kojoj se nalazi RTCG..."
0 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.08.2011. 19:16h

Dan nakon utakmica naših reprezentacija, A i mlade, koje crnogorska javnost nije mogla da gleda iako je Javni servis po ugovoru morao da prenosi meč mlade reprezentacije iz Nikšića, oglasila se i RTCG.

U saopštenju za javnost se kaže:

„RTCG izvinjava se javnosti i FSCG zbog ne prenošenja utakmica fudbalske A selekcije i mlade reprezentacije Crne Gore iz Skadra, odnosno Nikšića se. U nadi da će se na pravi način shvatiti ovo izvinjenje želimo još jednom da ukažemo na veoma složenu finansijsku situaciju u kojoj se nalazi RTCG.

Prema posljednjem saldiranju koje je izveo menadžment obaveze RTCG su oko million i po eura. Time je znatno ugroženo normalno funkcioniosanje javnog servisa.

U želji da obezbijedimo novac za važnije sportske manifestacije poput kvalifikacione utakmice fudbalske reprezentacije koja 02. septembra igra možda i odlučujući meč u Kardifu protiv selekcije Velsa, kao i za mečeve koje će igrati naši košarkaši na EP u Litvaniji tokom sljedećeg mjeseca, namjera je bila da se prištedi na uslovno govoreći manje značajnijim natjecanjima.

Zbog korektnosti i potpunijeg informisanja ukupne javnosti dužni smo saopštiti da su troškovi prenosa iz Nikšića bili višestruko veći nego što je u javnosti prezentovano, što je u ovom trenutku za RTCG predstavljalo svotu kojom bi se dovela u pitanje proizvodnja kompletnog programa na sva tri kanala RTCG.

Iskrenim razumijevanjem, molimo javnost i FSCG da nam pomognu da prebrodimo finansijske nedaće u nadi da ćemo biti u prilici da profesionalno kao i do sada prenosimo sve mečeve ne samo fudbalske selekcije već i ostalih crnogorskih reprezentacija, te da ćemo se kao i do sada zajednički radovati uspjesima naših sportista”.

Bonus video: