IZVINJENJE RTCG

Da je bilo prenosa fudbala možda ne bi bilo televizije

"U nadi da će se na pravi način shvatiti ovo izvinjenje želimo još jednom da ukažemo na veoma složenu finansijsku situaciju u kojoj se nalazi RTCG..."
0 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.02.2019. 03:16h

Dan nakon utakmica naših reprezentacija, A i mlade, koje crnogorska javnost nije mogla da gleda iako je Javni servis po ugovoru morao da prenosi meč mlade reprezentacije iz Nikšića, oglasila se i RTCG.

U saopštenju za javnost se kaže:

„RTCG izvinjava se javnosti i FSCG zbog ne prenošenja utakmica fudbalske A selekcije i mlade reprezentacije Crne Gore iz Skadra, odnosno Nikšića se. U nadi da će se na pravi način shvatiti ovo izvinjenje želimo još jednom da ukažemo na veoma složenu finansijsku situaciju u kojoj se nalazi RTCG.

Prema posljednjem saldiranju koje je izveo menadžment obaveze RTCG su oko million i po eura. Time je znatno ugroženo normalno funkcioniosanje javnog servisa.

U želji da obezbijedimo novac za važnije sportske manifestacije poput kvalifikacione utakmice fudbalske reprezentacije koja 02. septembra igra možda i odlučujući meč u Kardifu protiv selekcije Velsa, kao i za mečeve koje će igrati naši košarkaši na EP u Litvaniji tokom sljedećeg mjeseca, namjera je bila da se prištedi na uslovno govoreći manje značajnijim natjecanjima.

Zbog korektnosti i potpunijeg informisanja ukupne javnosti dužni smo saopštiti da su troškovi prenosa iz Nikšića bili višestruko veći nego što je u javnosti prezentovano, što je u ovom trenutku za RTCG predstavljalo svotu kojom bi se dovela u pitanje proizvodnja kompletnog programa na sva tri kanala RTCG.

Iskrenim razumijevanjem, molimo javnost i FSCG da nam pomognu da prebrodimo finansijske nedaće u nadi da ćemo biti u prilici da profesionalno kao i do sada prenosimo sve mečeve ne samo fudbalske selekcije već i ostalih crnogorskih reprezentacija, te da ćemo se kao i do sada zajednički radovati uspjesima naših sportista”.