Odložen meč Totenhem - Everton

„Svi su uradili sve da se taj meč odigra, ali policija ne može da garantuje bezbjednost jer je u tom dijelu Londona pravi haos na ulicama”, stoji u saopštenju FA
0 komentar(a)
Totenhem - Everton, Foto: Beta/AP
Totenhem - Everton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.08.2011. 16:39h

Haos koji vlada posljednjih dana u Engleskoj natjerao je vlasti u toj zemlji da razmisle o odlaganju starta Premijer lige koji je planiran za vikend.

Da li će cijelo kolo da bude pomjereno za neki drugi termin i dalje je nepoznato, za sada je izvjesno samo da se u subotu fudbal neće igrati na „Vajt Hart lejnu” gdje je trebalo da se sastanu Totenhem i Everton.

Pošto je Totenhem, inače dio sjevernog Londona, jedno od mjesta gdje su demonstanti bili najžešći prethodnih dana, Fudbalski savez Engleske (FA) je sa ministarstvom sporta odlučio da se taj meč ne igra.

„Svi su uradili sve da se taj meč odigra, ali policija ne može da garantuje bezbjednost jer je u tom dijelu Londona pravi haos na ulicama”, stoji u saopštenju FA.

Po najavama, svi ostali mečevi Premijer lige bi trebalo da se odigraju u predviđenom terminu, s tim što će vjerovatno dvije utakmice koje se igraju u Londonu (Fulam - Aston Vila i KPR - Bolton) da se igraju najkasnije u podne.

"Ostali mečevi u Londonu treba da se igraju, ali u rano doba dana", naglasio je britanski premijer Dejvid Kameron.

Inače, u Londonu se za vikend igra čak osam utakmica. Pored pomenute dvije iz Premijer lige, na programu su još po tri iz Čempionšipa i iz nižih engleskih liga.

Bonus video: