Geri Spid: Vels je u ozbiljnom problemu

"Naučio sam lekciju - nismo toliko napredovali kao što sam mislio. Razočaran sam, jer smo ovaj meč izgubili na identičan način kao protiv Engleske", rekao je Spid
66 pregleda 0 komentar(a)
Spid, Foto: REUTERS
Spid, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.08.2011. 15:52h

Velšani su izgubili i četvrti meč od ukupno pet od kada je reprezentaciju preuzeo Geri Spid, a bivši fudbaler Njukasla je priznao da je sve do utakmice sa Australijom mislio da igra njegovog tima ide u pozitivnom smjeru.

Sinoć je u Kardifu, međutim, doživio bolni povratak u realnost, jer su Velšani svih 90 minuta bili slabiji tim od „kengura” koji su na kraju slavili sa 2:1.

Nije pomogao ni povratak oporavljenog Gereta Bejla, kao ni Krega Belamija - navijači su zviždali i za vrijeme i nakon utakmice...

"Naučio sam lekciju - nismo toliko napredovali kao što sam mislio. Razočaran sam, jer smo ovaj meč izgubili na identičan način kao protiv Engleske. I tu utakmicu smo otvorili loše, a završili je na mnogo bolji način. U ozbiljnom smo problemu", rekao je Spid.

Vels nema nijedan bod u grupi G, ali mu to sigurno neće smetati da Crnu Goru 2. septembra dočeka „na nož” i pokuša da makar pomogne Englezima da obezbijede prvo mjesto. To je Velšanima vjerovatno i jedini motiv da se suprotstave timu Zlatka Kranjčara...

"Očekujem da već u narednoj utakmici pokažemo izvjesni napredak. Znam da imam ozbiljan tim, moramo da pokažemo da vrijedimo", kazao je Spid koji je tim preuzeo krajem prošle godine umjesto Brajana Flina.

Spid je od kada je na klupi poražen od Engleza u kvalifikacijama, te u prijateljskim Republike Irske, Škotske i sada Australije. Pobijedio je samo Sjevernu Irsku.

Vels se Australiji suprotstavio u sastavu: Henesi, Ganter (Metjuz), Tejlor, Von (Alen), Gabidon (Blejk, postigao jedini gol), Vilijams, Remzi (Kolison), Ledli, Bejl, Ernšo (Morison), Belami.

Bonus video: