Crna Gora poražena od Albanije

Naša reprezentacija prekinula je uspješan niz u Skadru, Albanci su slavili sa 3:2 u karnevalskoj atmosferi
144 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.08.2011. 20:22h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Sjajna serija crnogorske reprezentacije prekinuta je na gostovanju u Skadru - domaćin je slavio sa 3:2 pred 5.000 frenetičnih navijača. Naša reprezentacija nije napravila dobru rezultatsku uvertiru za Vels, iako je prepolovljena Kranjčareva četa došla do preokreta zahvaljujući golovima Stefana Savića u 40. i 47. minutu.

Domaćin je, međutim, dva puta uspio da dođe do preokreta, a strijelac trećeg gola za domaćina, Salihi prilikom izlaska sa terena, ispraćen je ovacijama od strane domaćin navijača. Naša selekcija je pokazala i neke slabosti, ali je teško donijeti sud u kakvoj je zaista formi pred naredni kvalifikacioni okršaj sa Velsom, jer je Kranjčarev tim u Skadru igrao bez sedmorice fudbalera, te sa povratnikom Jovetićem i Vukčevićem koji ima problema u svom klubu Sportingu. Evidentno je da su obojica imala veliku želju i da su izveli nekoliko dobrih akcija. Crnogorska selekcija je, međutim, pokazala da posjeduje karakter, Stefan Savić je potvrdio zašto ga je Mančester siti angažovao, dok je selektor Kranjčar “dobio” lijevog beka Sašu Balića, koji je na veoma dobar način odradio svoj dio posla.

Naš tim je imao i podršku, jer su naši navijači u Skadar doputovali sa tri autobusa. Interesantno je bilo i na tribinama, iako su se domaći navijači u nekoliko navrata nesportski ponašali (ubacivali flaše na teren, nakon utakmice izbrojano ih je 113).

Utakmica je počela sa nekoliko slobodnjaka pred obje strane. Bulku je u 13. minutu zagrijao našeg golmana Božovića, dok je uzvratio Vukčević tri minuta kasnije, ali je domaći golman Uikani bio dobro postavljen. Domaćini su u tim trenucima ipak više pritiskali. U 21. minutu Salihi je glavom šutirao preko gola, dok je četiri minuta kasnije Agoli bio neprecizan prilikom šuta sa distance. Vukčević je pet minuta kasnije uzvratio, a nakon prodora sa desne strane raspalio po lopti, ali je domaći golman uz dosta muke izbacio u korner.

Albanci su, ipak, poveli tri minuta kasnije kada je Bogdani odlično skočio i sa četiri-pet metara savladao Božovića. Naši se nisu predavali, Savić je sedam minuta kasnije, poslije centaršuta Zverotića glavom izjednačio na 1:1. U nastavku su krenula još veća uzbuđenja. Savić je preuzeo ulogu golgetera i u 47. minutu, nakon Vukčevićevog centaršuta iz kornera, glavom sa pet-šest metara preokrenuo rezultat u korist “sokola”. Rezervista Ćetković mogao je u 52. minutu da utuče domaćina, dobro je prodro sa desne strane, potom šutirao, ali je lopta prohujala pored stative. Nakon toga su domaćini preuzeli stvari u svoje ruke, i na krilima raspjevanih navijača, došli do preokreta. Prvo je rezervista Hika fenomenalnim šutom sa preko 20 metara natjerao Božovića da drugi put vadi loptu iz mreže, dok je pet minuta kasnije Salihi uhvatio “makazice” sa ivice šesnaesterca i digao stadion na noge.

Kranjčarev tim nije mogao da se vrati u meč nakon toga, dok su domaćini još jednom ozbiljno zaprijetili - Suri je uputio projektil sa oko 25 metara, Božović odbio loptu, a potom je Ljilja poslao preko prečke.

Albanija - Crna Gora 3:2

Skadar - Stadion "Loro Borići". Gledalaca: 5000. Sudija: Anton Genov (Bugarska). Pomoćnici: Nikolaj Angelov, Nikolaj Petrov (Bugarska). Strijelci: Bogdani u 33, Hika u 64. i Salihi u 69. minutu za Albaniju, a Savić u 40. i 47. minutu za Crnu Goru. Žuti kartoni: Cana (Albanija), Baša, Balić, Kašćelan, Jovetić (Crna Gora),

Albanija: Ujkani 6,5, Vangjeli 6,5, Dalku 6,5, Cana 7, Curi 7, Agoli 7 (Bakaj), Dulku 6,5 (Duro), Lala 6,5 (Teli), Salihi 7,5 (Ljilja), Muzaka 7 (Hika), Bogdani 7,5 (Kaplani).

Crna Gora: M. Božović 6, Savić 7,5, Baša 6,5 (Novaković), Džudović 6 (Batak 6), Balić 7, Kašćelan 6 (Ćetković 6,5), Zverotić 6, V. Božović 6 (Grbić), Vukčević 6,5, Jovetić 6,5, Đalović 6 (Delibašić).

Tok meča

Prvo poluvrijeme

13. minut: Slobodan udarac Bulkua, Božović siguran.

16. minut: Uzvratio je Simon Vukčević takođe iz "slobodnjaka", ali je Ujkani bio dobro postavljen.

21. minut: Opasan korner izveo je Agoli, ali je Salihijev pokušaj glavom završio preko prečke.

25. minut: Agoli šutira pored gola sa preko 20 metara.

30. minut: Nakon prodora sa desne strane, Vukčević je snažno šutirao, a golmana domaćina uz puno muke izbacio loptu u korner.

33. minut - 1:0: Agoli je centrirao, a Bogdani glavom pogodio mrežu.

40. minut - 1:1: Zverotić je centrirao, a Savić glavom izjednačio sa pet metara.

Drugo poluvrijeme

47. minut - 1:2: Simon je centrirao iz kornera, a Savić u golgeterskom maniru, ponovo glavom obradovao "sokole"

52. minut: Ćetković je sjajno prodro po desnoj strani, a potom zamalo matirao Albance

64. minut - 2:2: Hika je fenomenalno "poklopio" nabačenu loptu, Božović je bio nemoćan da bilo šta učini

69. minut - 3:2: Salihi je fenomenalno uhvatio "makazice" sa ivice šesnaesterca i preokrenuo rezultat

80. minut: Curi je uputio pravu bombu sa distance, Božović odbranio, a Ljilja odbijenu loptu poslao preko prečke.

kraj

Bonus video: