Nema prenosa ni mlade reprezentacije!

Iako je prenos utakmice između Crne Gore i BiH bio u programskoj šemi RTCG za danas, ljubitelji fudbala ipak neće moći da gledaju ni mladu reprezentaciju, kao što neće ni A selekciju iz Albanije
62 pregleda 0 komentar(a)
Mlada reprezentacija, Foto: Luka Zeković
Mlada reprezentacija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.08.2011. 14:03h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore večeras od 20 časova igra prijateljski meč protiv Albanije u Skadru, ali ljubitelji fudbala neće moći da gledaju TV prenos tog susreta jer nijedna televizija nije otkupila prava prenosa.

Međutim, iako je najavljeno da će biti prenosa utakmice između mladih reprezentacija Crne Gore i BiH (prenos je najavljen u programskoj šemi RTCG za danas), ljubitelji fudbala ipak neće moći da gledaju ni mladu selekciju!

Kako nezvanično saznajemo, razlog je što RTCG ne može da plati troškove prenosa (dnevnice za 20-ak ljudi koji rade prenos) u ukupnom iznosu od oko 500 eura!!!

Da komedija bude još veća, RTCG ima ugovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore da za naše područje potpuno besplatno prenosi utakmice fudbalskih reprezentacija Crne Gore, što je stavka po kojoj je FSCG u protekle četiri godine praktično častio RTCG oko milion eura!

Ugovor između RTCG i FSCG traje do juna naredne godine, ali s obzirom na to da je prekršen, velika je vjerovatnoća da će RTCG izgubiti i pravo da prenosi "utakmicu svih utakmica", protiv Engleske pod Goricom!

Bonus video: