Mladi sjutra sa Bosnom i Hercegovinom

"Nikada nijesam bježao od rezultata. Uz dobru igru i zalaganje vjerujem da možemo stići do pobjede" kazao je Vlaisavljević
0 komentar(a)
Mladi_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Mladi_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 09.08.2011. 18:00h

Mlada reprezentacija Crne Gore u Nikšiću će odmjeriti snage sa vršnjacima Bosne i Hercegovine u posljednjem kontrolnom meču pred nastavak kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Izabranici Duška Vlaisavljevića nakon dva dana zajedničkog rada, pokušaće da prijateljski meč iskoriste za što bolje odmjeravanje sopstvenih mogućnosti i otklanjanje grešaka, koje bi u kvalifikacionom meču protiv Velsa 6. septembra mogle puno da koštaju.

- Sve igrače koje sam pozvao želim da isprobam, iz tog razloga pružiću im šansu da pokažu šta znaju. Pred samu utakmicu odlučiću ko će od novih igrača početi meč. Naknadno sam pozvao Kaluđerovića, jer je posljednji prvenstveni meč igrao 90 minuta. Žao mi je što neću moći da računam na Adana Rebronju koji igra u Švajcarskoj. Međutim, znam da se radi o kvalitetnom igraču i zvaću ga za meč sa Velsom. Imaćemo osam dana za pomenutu utakmicu da se pripremimo. Najvažnije u ovom trenutku je da se oporavi i da počne da igra. Do utakmice sa Velsom imaću jasnu sliku o svim igračima – kazao je selektor „hrabrih sokola“ Duško Vlaisavljević.

O sjutrašnjem protivniku i ambicijama selektor je istakao:

- Nikada nijesam bježao od rezultata. Uz dobru igru i zalaganje vjerujem da možemo stići do pobjede. Utakmica će nam poslužiti da povratimo samopouzdanje nakon visokog poraza u Jermeniji. Bosanci su promijenili selektora i savladali San Marino u kvalifikacijama. Znam pojedine igrače, i to baš one od kojih se treba plašiti. Sigurno da nekih taktičkih iznenađenja neće biti – zaključio je Vlaisavljević.

U odnosu na prethodna okupljanja sa “mladim sokolima” su i četiri nova kandidata - Nikola Vukčević, Luka Đorđević, Jasmin Agović i Luka Mirković.

Vjerovatni sastav: (4-4-2): Velimirović – Radulović, Tomašević, Šofranac, Radišić - Vukčević, Golubović, Vešović, Seratlić – Đorđević, Nikolić.

Utakmica počinje u 17.30 časova.

Bonus video: