Atalanta kreće sa minus šest, Doni tri i po godine van terena

Kažnjeno je ukupno 17 klubova (većina onih iz nižeg ranga), ali uglavnom ili oduzimanjem bodova ili novčano, kao i Đuzepe Sinjori
53 pregleda 0 komentar(a)
Doni, Foto: Beta/AP
Doni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.08.2011. 15:54h

Afera namještanja utakmica koja je potresla Italiju početkom ljeta danas je dobila epilog - Atalanta neće biti vraćena u Seriju B, ali će startovati sa šest bodova minusa, dok je za njenog kapitena Kristijana Donija karijera gotova!

Naime, bivši italijanski reprezentativac, koji je u aprilu napunio 38 godina, kažnjen je sa tri i po godine neigranja, jer je učestvovao u namještaljkama... Donijev saigrač Tomas Manfredini neće igrati naredne tri sezone.

Fudbalski savez Italije (FIGC) je izrekao kazne i fudbalskim radnicima, a među njima je i legendani Đuzepe Sinjori koji narednih pet godina ne smije da učestvuje u fudbalu. I Sinjori i tandem tima iz Bergama su, interesantno, negirali da su na bilo koji način učestvovali u namještanju utakmica.

Italijanske vlasti su akciju nazvali „Last bet” (posljednja opklada), ali ona na kraju nije napravila čistku u italijanskom fudbalu kao što je to uradio Kalćopoli 2006. godine.

Kažnjeno je ukupno 17 klubova (većina onih iz nižeg ranga), ali uglavnom ili oduzimanjem bodova ili novčano.

Bonus video: