Kejhil: Dobro je što Everton nema velika očekivanja

Prošle sezone nas je veći dio javnosti vidio kao kandidate za plasman u Ligu šampiona, što nam je na kraju samo donijelo probleme", rekao je Kejhil engleskim medijima.
0 komentar(a)
Tim Kejhil, Foto: Reuters
Tim Kejhil, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.08.2011. 19:20h

Fudbaler engleskog Evertona Tim Kejhila ocijenio je danas da bi mala očekivanja uprave kluba i javnosti, suprotno ustaljenom mišljenju, mogla da pomognu ekipi da napravi dobre rezultate u novoj sezoni.

"Nemamo velika očekivanja od ove sezone. Prošle sezone nas je veći dio javnosti vidio kao kandidate za plasman u Ligu šampiona, što nam je na kraju samo donijelo probleme", rekao je Kejhil engleskim medijima.

Everton je jedna od rijetkih ekipa u Engleskoj koja u ljetnjem prelaznom roku nije dovela nijednog novog igrača.

"Teško je nositi se sa očekivanjima, pogotovo kada opteretite sami sebe. U ovom trenutku nemamo pritisak. Veliki broj naših konkurenata je uložio desetine miliona funti u pojačanja", objasnio je australijski fudbaler.

Ekipa Evertona je prošle sezone osvojila sedmo mjesto u prvenstvu Engleske i nije izborila plasman u evropska takmičenja.

"Imamo dobru atmosferu u timu i važno je da dobro počnemo sezonu. U prvoj prvenstvenoj utakmici moći ćemo da naslutimo šta nas očekuje ove sezone", zaključio je Kejhil.

Bonus video: