Bošković „plavo-bijela” violina

- Protiv Grblja sam došao do izražaja ja, a naredni put će neko drugi. Što se mene tiče, pa uostalom tu sam zbog golova i asistencija, to bi trebalo da bude rutina - rekao je Bošković
55 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Budućnost, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 08.08.2011. 18:28h

Budućnost je ostvarila pobjednički cilj u Radanovićima (dobila meč sa 3:1), uz veoma dobro izdanje u drugom poluvremenu. Gosti su se zapravo razigrali tek u nastavku, a prva „plavo-bijela” violina bio je Dragan Bošković, njemu uz rame pouzdani kapiten Sanibal Orahovac, kao i jedan od novih špiceva Admir Adrović, čiji ulazak je donio pozitivne promjene u podgoričkom timu.

Kada se podvuče crta - nova sezona počela je na uspješan način za Budućnost...

- U prvom poluvremenu osjetio se pritisak, igrali smo prvi meč u sezoni, a očekivanja su uvijek velika, najveća... Svaki početak je težak. U nastavku smo se opustili i postigli tri gola, za kratko vrijeme riješili meč - rekao je Bošković.

Ofanzivni vezista Budućnosti može da bude prezadovoljan i ličnim učinkom - Bošković je ovjerio pobjedu gostiju, asistirao Adroviću kod drugog gola, dok je „slobodnjak” iz kog je Orahovac doveo Podgoričane u vođstvo upravo nad njim i skrivljen.

- Imam, naravno, dosta razloga da budem zadovoljan. Raduje me, međutim, što sam doprinio da ekipa pobijedi, to je najbitnije. Protiv Grblja sam došao do izražaja ja, a naredni put će neko drugi. Što se mene tiče, pa uostalom tu sam zbog golova i asistencija, to bi trebalo da bude rutina - dodao je najbolji akter nedjeljnog derbija.

Bošković je zapravo samo potvrdio visoku formu iz prethodne takmičarske sezone. Nekadašnji fudbaler Grblja uspješno se dokazuje u plavo-bijelom dresu, mada po dolasku u Budućnost nije sve išlo tako lako...

- Prije nego što sam stigao imao sam pola godine pauze zbog nesporazuma sa Grbljem, a potom se nisam uklopio u koncepciju tadašnjeg trenera Budućnosti Mihaila Ivanovića. No, vremenom je sve išlo bolje i bolje, a nadam se i da ću nastaviti sa dobrim partijama - rekao je ofanzivni vezista Budućnosti.

Neka bude da smo mi drugi favoriti

Iako je u proteklih pet sezona osvojen samo jedan trofej (titula u sezoni 2007/2008), ambicije Budućnosti su uvijek velike, najveće... A podgorički tim je u novu sezonu po mnogima ušao kao glavni favorit za osvajanje titule.

- Sigurno da se od nas uvijek očekuje da idemo na titulu. Mislim, međutim, da nam se do sada obilo o glavu to što smo uvijek ponavljali da nam je titula imperativ. Mi, međutim, moramo da se dobro oznojimo kako bismo osvojili bodove protiv bilo kog rivala, jer svi imaju poseban motiv kada igraju protiv Budućnosti. To je mnogo teško - rekao je Bošković. On je zadovoljan kako je sklopljen novi tim...

- Doveli smo prava pojačanja - Radonjića, Pekovića, Božovića i Adrovića. Imamo kvalitet i ne bježimo od uloge favorita. Ne smijemo, međutim, reći da Mogren nije favorit. Prepustio bih zapravo njima ulogu favorita, a imaju i manji pritisak. Neka bude da smo mi drugi favoriti - zaključio je Bošković.

Bonus video: