Gece: Ostajem u Borusiji

U pobjedi Borusije Dortmund nad Hamburgerom (3:1), 19-godišnji as je upisao gol i dvije asistencije, nakon čega ga je veliki Franc Bekenbauer prozvao njemačkim Mesijem
53 pregleda 0 komentar(a)
Mario Gece, Foto: Reuters
Mario Gece, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.08.2011. 13:47h

Vrhunska predstava protiv Hamburgera u 1. kolu Bundes lige ponovo je na naslovnice njemačkih medija gurnula 19-godišnjeg Marija Gecea, vjerojatno najtalentovanijeg fudbalera sa kojim u ovom trenutku raspolaže Njemačka...

Gece je u pobjedi svoje Borusije Dortmund (3:1) upisao gol i dvije asistencije, nakon čega ga je veliki Franc Bekenbauer prozvao njemačkim Mesijem, a saigrači su zbog sjajne tehnike dali brazilski nadimak - Gecinjo.

Mladi as, međutim, spušta loptu...

- Definitivno nisam na nivou Lionela Mesija. Kad samo pogledam što je sve dosad postigao, to je nevjerovatno. Mesi mi jedan od uzora i čast mi je što me Franc Bekenbauer upoređuje s njim - kazao je mladi vezista za “Bild”.

Na Gecea su već odavno oko bacili Barselona i Mančester junajted, ali za sada ne razmišlja o odlasku.

- Zar idem negdje? Dortmund je moje srećno mjesto. Ovdje mi sve odgovara. Imamo vrlo dobrog trenera, ekipu sa senzacionalnom perspektivom, a tu mi je i porodica. Šta bih drugo još mogao da poželim? Za odlazak je još prerano.

On ne razmišlja ni o napuštanju roditeljskog doma.

- Porodica mi je jako bitna. Sa bratom Fabijanom sam proveo ljeto na Ibici. S njim i mlađim bratom Feliksom se osjećam odlično, a i moja majka je najbolja kuvarica na svijetu - zaključio je igrač koji već ima šest nastupa za seniorsku reprezentaciju Njemačke.

Bonus video: