Hart oduševljen novim ugovorom

Oduševljen sam što sam potpisao novi ugovor, jer je sada uzbudljivo biti igrač Sitija. Iskreno, ne mogu sebe da vidim u nijednom drugom klubu - kaže Hart
0 komentar(a)
Džo Hart, Foto: Reuters
Džo Hart, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.08.2011. 12:38h

Za sjajne odbrane tokom prethodne dvije sezone, Džo Hart je adekvatno nagrađen - prvi golman Mančester sitija je potpisao ugovor do 2016. godine, vrijedan pet miliona funti po sezoni.

- Oduševljen sam što sam potpisao novi ugovor, jer je sada uzbudljivo biti igrač Sitija. Iskreno, ne mogu sebe da vidim u nijednom drugom klubu, jer se ovdje osjećam kao kod kuće. Privilegovan sam što ću ovdje ostati još pet godina - rekao je 24-godišnji čuvar mreže.

Hart je stigao u Siti 2006. za svega 600 hiljada funti iz Šruzberija, a prvi golman je postao na početku sezone 2007/2008, kada je tu rolu preuzeo od Andreasa Isaksona.

Bio je prvi izbor sve do dolaska Šaja Givena u januaru 2009. godine, pa je čitavu narednu sezonu proveo na pozajmici u Birmingemu.

U tom klubu je toliko dobro branio da je na početku sezone 2010/2011. preoteo mjesto prvog golmana Givenu, a tada je postao i prvi izbor Fabija Kapela.

- Kada sam došao iz Šruzberija, cilj mi je bio da postanem prvi golman. Bio sam pripremljen da uradim sve, pa čak i da kroz nekoliko pozajmica pokažem da imam kvalitet. Mislim da je najvažniji trenutak u mojoj karijeri bio dolazak Givena, jer su me uticaj koji on ima i mogućnost treninga sa njim učinili mnogo boljim golmanom. Mnogo mi je pomogao, a učiću od njega i dalje, iako je sada u Aston Vili - zaključio je Hart, koji prošle sezone u 18 utakmica Premijer lige nije primio gol.

Bonus video: