Juve između Elije i Vargasa

U konkurenciji za štopera su Urugvajci Dijego Lugano i Sebastijan Koates, Brazilac iz Čelzija Aleks, Portugalac iz Zenita Bruno Alveš i Nemanja Vidić, čiji je dolazak nemoguća misija
0 komentar(a)
Eljero Elija, Foto: Reuters
Eljero Elija, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.08.2011. 11:06h

Nakon što je doveo šest igrača (Vučinića, Pirla, Vidala, Lihtštajnera, Ciglera i Pacijencu), Juventus traži još dva pojačanja da zaključi prelazni rok.

Na meti Đuzepea Marote su centralni defanzivac i lijevo krilo. Konkurencija za štopera je velika, a “Gazeta delo sport” navodi pet imena, sa kratkim objašnjenjem - Dijego Lugano (ekspert, ali spor), Sebastijan Koates (najbolja investicija za budućnost), Aleks iz Čelzija (favorit), Bruno Alveš (Zenit je teško ubijediti da ga proda) i Vidić (skoro nemoguća misija).

Za krilo je manja konkurencija, jer su favoriti Marote Eljero Elija i Huan Manuel Vargas. Smatra se da bi Hamburg pustio mladog Holanđanina za sedam miliona eura, dok je nejasno šta bi tražila Fiorentina za sjajnog Peruanca.

U slučaju da neko od njih dvojice ne dođe, moguće je da će Juve pokušati da angažuje Dijega Perotija iz Sevilje ili Ibrahima Afelaja iz Barselone. Posljednja opcija je Brazilac iz Liona, Mičel Bastos.

Bonus video: