Šalkeu pripao najdraži derbi, Lajpcig sve dalje od elite

0 komentar(a)
Šalke, Foto: Reuters
Šalke, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2018. 18:11h

Šalke je slavio protiv najljućeg rivala, Borusije Dortmund i napravio je veliki korak ka plasmanu u Ligu šampiona. U Gelzenkirhenu je duel susjeda i velikih neprijatelja protekao u promašajima gostiju i efektivnoj igri domaćina.

Ukrajinac Jevhen Konopljanka je doveo Šalke u vođstvo u 50. minutu rezantnim i nebranjivim udarcem sa ivice šesnaesterca. Bio je to 2.500.gol Šalkeau u istoriji kluba. Brojne promašaje "milionera" u 82. minutu kaznio Brazilac Naldo.

Шальке - Боруссия Д. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Šalke je četiri kola prije kraja drugi sa 55 bodova, 20 manje do prvaka Bajerna, ali sada ima četiri boda više od Bajera i Dortmunda. Pošto iz Njemačke četiri kluba imaju plasman u Ligu šampiona, Šalke nakon 30. kola ima osam bodova više od petog mjesta.

To mjesto zauzima aktuelni viceprvak, Lajpcig, koji nije mogao više od remija na "Vezeru". Verder je domninirao u prvom poluvremenu, koje je završio vođstvom za gol Finca Nikolasa Moisandera u 28. minutu. U nastavku je Lajpcig krenuo ofanzivnije ali je jedini gol postigao mladi Englez, Ademola Lokman u 50. minutu, samo četiri minuta nanko što je ušao u igru.

Bonus video: