Fabregas: Platiću da napustim Arsenal

Spreman sam da se odreknem novca koji mi pripada iz ugovora, samo da bi pomogao da se klubovi dogovore
0 komentar(a)
Fabregas, Foto: Reuters
Fabregas, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.08.2011. 11:39h

Sesk Fabregas očajnički želji da napusti Arsenal i vrati se u Barselonu, pa je ponudio da se odrekne bonusa od četiri miliona funti (4,6 miliona eura).

To je pokušaj reprezentativca "crvene furije" da samo nedjelju dana prije starta Primere zdejstvuje odlazak iz Londona.

- Spreman sam da se odreknem novca koji mi pripada iz ugovora, samo da bi pomogao da se klubovi dogovore - rekao je Fabregas.

On je propustio dalekoistočnu turneju Arsenala, prijateljski meč sa Kelnom, trofej "Emirata" proteklog vikenda u Londonu, a nije igrao ni sinoć protiv Benfike (2:1 za Portugalce).

- Sesk nije povrijeđen, normalno trenira. Međutim, nije igrao još od meča sa Boltonom, prije dva i po mjeseca i treba vremena da se vrati u formu. Situacija sa njim se nije još sredila, ali ne želim o tome da pričam - izjavio je Arsen Venger, menadžer "topdžija".

Barselona je nedavno ponudila 32 miliona funti (37 miliona eura), plus dodatnih pet miliona funti (5,7 miliona eura) kao bonus, ali je Arsenal to odbio.

Klub iz Londona insistira da se plati 40 miliona funti (46 miliona eura), kako bi dao zeleno svjetlo za realizaciju transfera.

Ova neizvjesnost ne odgovara ni Vengeru, jer nema potrebnih 20 miliona funti (23 miliona eura) da dovede kapitena Valensije Huana Matu.

Bonus video: