Kapelo ne računa na Bartona

Razlog za ovakvu odluku je loša disciplina 28-godišnjeg fudbalera. Prednost i dalje ima Frenk Lampard
0 komentar(a)
Džoe Barton, Foto: REUTERS
Džoe Barton, Foto: REUTERS
Ažurirano: 07.08.2011. 09:24h

Nade navijača i javnosti u Engleskoj da će vezista Njukasla Džoe Barton zaigrati za nacionalni tim u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, definitivno su ugašene.

Naime, selektor "gordon albiona" Fabio Kapelo je izjavio da 28-godišnji fudbaler neće obući dres Engleske dok je on na klupi.

Barton, koji tvrdi da je godinama najbolji vezni fudbaler u Premijer ligi, je debitovao za Englesku 2. februara 2007. godine protiv Španije u prijateljskom meču i od tada se nije pojavljivao u nacionalnom timu.

Kao razlog za odluku da ne računa na Bartona, Kapelo je naveo lošu disciplinu.

"Džoe Barton je dobar, ali i "opasan" igrač. Može se desiti da ponekad igramo 10 na 11, jer bi mogao lako da dobije crveni karton. To je problem sa kojim se on suočava", objasnio je italijanski stručnjak.

Kapelo je stao u odbranu Frenka Lamparda, kome je Barton konkurencija, i tvrdi da vrijeme igrača Čelzija još nije prošlo.

"Lampard je veoma dobar i važan igrač za nas. Protiv Švajcarske sam ga zamijenio jer smo gubili i tražio sam najbolje rješenje da pokušamo da preokrenemo rezultat", zaključio je Kapelo.

Englezi će 10. avgusta odigrati prijateljski meč sa Holandijom na "Vembliju", a onda u septembru, prema britanskim medijima, slijede dva ključna meča u kvalifikacijama za EP protiv Bugarske i Velsa.

Bonus video: