Milačić: Rezultat bolji od igre

Mislim da je rezultat bolji od igre. Ono što me raduje je činjenica da smo i oslabljeni pokazali da imamo kvalitet - rekao je Milačić nakon trijumfa od 5:1
87 pregleda 0 komentar(a)
Vujovic, Foto: Luka Zeković
Vujovic, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.08.2011. 21:00h

Šampion je novu sezonu otvorio na impresivan način. Na kraju krajeva, pet golova u mreži Dečića govore sve, Mogren opet ima snagu da napada trofeje – izabranici Branislava Milačića su prvo kolo odradili bez greške, uz to i lansirali mlade igrače (prije svih, Luku Đorđevića i Marka Bakića) koji predstavljaju budućnost crnogorskog fudbala.

A da će na Lugovima da bude slavlja, vidjelo se već nakon tri minuta kada je novajlija Ivanović iskoristio pas Vujovića.

Mogren je tako uradio baš ono što mu je trebalo - odmah je načeo goste iz Tuzi, sve ostalo je nakon toga bilo prilično lako, iako je Dečić preko Milića u 9. minutu imao priliku da opet vrati meč u egal. Međutim, na visini zadatka je bio golman Todorović.

Isti igrači su bili akteri i u samom finišu prvog dijela i opet je Todorović izašao kao pobjednik.

Početkom nastavka šampion je krenuo furiozno riješen da otkloni svaku dilemu, a sve nade gostiju da mogu do pozitivnog rezultata je srušio Vladimir Gluščević u 62. minutu. Odmah nakon toga pogodio je i Nikola Vujović poslije odličnog prodora i najavio debakl Dečića.

Mogren je, dakle, položio ispit na premijeri, a Milačić, interesantno, i pored pet golova u mreži protivnika nije bio najzadovoljniji predstavom svog tima.

"Mislim da je rezultat bolji od igre. Ono što me raduje je činjenica da smo i oslabljeni pokazali da imamo kvalitet i da smo spremni za velika djela. Pored toga, od tri igrača koji su ušli, dvojica su bili strijelci, a jedan je bio asistent", rekao je Milačić.

Logično, mladi igrači su ostavili poseban utisak.

"Imamo nekoliko mladih i veoma talentovanih igrača, koji su pokazali zašto su bili u žiži interesovanja mnogih klubova. Oni svoj kvalitet moraju da dokazuju iz meča u meč, a u ovoj utakmici definitivno jesu. U prelaznom roku nismo doveli neka zvučna pojačanja, zato je sigurno da ćemo tokom sezone da afirmišemo još nekog mladog igrača", kazao je Milačić.

Do kraja su se upisali i Đorđević (u 84. minutu), kao i napadač Ratko Zec četiri minuta kasnije poslije asistencije Ćulafića.

"Ostaje žal što smo doživjeli ubjedljiv poraz, jer mislim da smo prikazali mnogo bolju igru nego što govori rezultat. Rano smo primili prvi gol, ali nije nas to mnogo poremetilo, pokušavali smo da se vratimo u igru. Međutim, Mogren je drugi gol dao praktično ni iz čega, nakon čega smo totalno pali", istakao je defanzivac Dečića Demir Ramović.

Mogren - Dečić 5:1

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 400. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje), Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: Ivanović u 3, Gluščević u 61, Vujović u 67, Đorđević u 84. i R. Zec u 88. minutu za Mogren, a Ajković u 71. minutu za Dečić. Žuti kartoni: Simović, Kapisoda, Mirković, Bakić (Mogren), Nelević (Dečić). Crveni kartoni: Mirković (Mogren), Nelević (Dečić).

Mogren: Todorović 7,5, Ivanović 7,5, Lakić 7,5, Simović 7, Tatar 7, Kapisoda 7, Mirković 7, M. Zec 6,5 (Bakić 7), Ćulafić 7 (R. Zec), Vujović 8, Gluščević 7,5 (Đorđević 7).

Dečić: Pavićević 6,5, Vučković 5,5, Nelević 5,5, Ramović 6, Radulović 6,5, Živković 6, Đukić 6 (Adžović), Lazarević 6,5 (Pepić 6), Lekić 6,5, Ajković 7, Milić 6,5 (A. Đoković 6,5).

Bonus video: