Strpljivo do trijumfa

Fudbaleri Petrovca organizovanom i staloženom igrom tokom kompletnog meča stigli su do prvih bodova na domaćem terenu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2011. 07:58h

Fudbaleri Petrovca organizovanom i staloženom igrom tokom kompletnog meča stigli su do prvih bodova na domaćem terenu.

Beranci su, nakon nešto slabijeg prvog poluvremena, tek nakon postignutog pogotka u drugom dijelu zaigrali kako se od njih očekuje, ali nedovoljno za potpun povratak u meč.

Izabranici Milorada Malovrazića su na vrijeme postizali golove, čuvali loptu na sredini terena i strpljivom igrom stigli do trijumfa.

"Očekivao sam težak meč, ali sam znao da moja ekipa posjeduje potencijal da stigne do prvih bodova. Drago mi je da smo u tome uspjeli, tim prije što je u startnoj postavi bilo čak sedam novih fudbalera kojima treba vremena i prostora da se na pravi način uklope. Osvojili smo tri važna boda i u potpunosti sam zadovoljan igrom i rezultatom", rekao je Malovrazić.

Želja domaćih da što prije stignu do povratka i već u ranoj fazi meča potpuno prelome meč bila je jasna već u četvrtom minutu.

Nakon lijepe parabole Markovića lopta je završila tik iznad prečke. Gosti su uzvratili preko Cimbaljevića 10 minuta kasnije, ali nije bilo problema za novajliju na golu Petrovca Popovića...

"Ne mogu da budem nezadovoljan igrom mojih fudbalera, naročito ne u drugom poluvremenu kada smo nakon postignutog pogotka pokazali želju i volju da stignemo i do izjednačenja. Moramo da budemo svjesni činjenice da u našem timu nije bilo četvorice standardnih prvotimaca, da su nastupili neki mlađi momci, ali sam i zadovoljan onim što su oni prikazali", kazao je šef stručnog štaba Berana Slobodan Đukić.

U drugom poluvremenu igralo se znatno bolje, ofanzivnije, agresivnije i sa većim brojem prilika za postizanje pogotka. Petrovac je riješio meč u 55. minutu nakon sjajne akcije veznog reda (pogodio je Radulović).

Tračak nade gostima je sredinom drugog poluvremena ulio rezervista Raičević preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora u suprotni ugao golmana Popovića, ali je domaćin sačuvao prednost.

Petrovac – Berane 2:1

Petrovac – Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 300. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Jovica Tatar (Podgorica). Strijelci: Grbović 28. minut, Radulovć 55. minut (Petrovac), Raičević 69. minut (Berane). Žuti kartoni: Golubović, Mikelj (Petrovac), Lutovac, Peličić (Berane). Crveni karton: Lutovac.

Petrovac: Popović 6,5, Radulović 7,5, Mrvaljević 7, Grbović 7,5, Golubović 6,5 , Graovac 7, Živković 6,5, Muhović 6,5 (Zvicer 6,5), Marković 6,5 (Nikezić), Mikijelj 7, Šofranac 6,5.

Berane: Aković 7, Rugovac 6, Lutovac 6, Šćekić 6,5, Peličić 6,5, Vučinić 6,5, Grdinić 6 (Bojović 6,5), Tomović 6 (Huremović 6), Radović 6,5, Isljami 6 (Raičević 7), Cimbaljević 6,5.

Bonus video: