Policija podnijela prijavu protiv Jovetića jer je vozio bez dozvole

Prilikom rutinske kontrole, policija je konstatovala da Jovetić ne posjeduje važeću vozačku dozvolu, jer crnogorska nije važeča u Italiji.
60 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: REUTERS
Stevan Jovetić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.08.2011. 17:31h

Neočekivani problemi zadesili su Stevana Jovetića, jer do daljneg u Italiji neće moći da vozi auto!

Italijanska saobraćajna policija je, naime, prošlog mjeseca u zoni Koverćano (dio Firence, poznato po tome što se u njemu nalazi trening kamp Italijanske fudbalske federacije) zaustavila bisera crnogorskog fudbala i Fiorentine dok je vozio Porše Kajen.

Prilikom rutinske kontrole, policija je konstatovala da Jovetić ne posjeduje važeću vozačku dozvolu. Stevan, zapravo, ima vozačku dozvolu, ali crnogorsku, koja u ovom trenutku nije važeća u Italiji.

Crna Gora nije članica Evropske unije, a shodno zakonima EU vozačke dozvole zemalja van „evropske zone“ mogu se koristiti samo godinu dana, nakon čega je neophodno polagati vozački ispit u zemlji u kojoj se boravi, a članica je EU.

Pošto je prošla godina od kada je stigao u Firencu, Jovetić nije imao važeći dokument, zbog čega je saobraćajna policija protiv njega podnijela prijavu...

Kako javljaju italijanski mediji, Jovetić je već bio upisao školu vožnje u Firenci, ali još uvijek nije položio teorijske testove, što predstavlja uslov za dobijanje takozvanog „rozog papira“ (foglio rosa), koji omogućavaju vožnju u trajanju od šest mjeseci (ali uz osobu sa vozačkom dozvolom u trajanju od barem 10 godina, te posebna ograničenja brzine i vožnju jedino noću) nakon kojih je neophodno polagati i testove vožnje...

Bonus video: