Pljevljaci cijene protivnika ali računaju na bodove

"Poštujemo tim iz prijestonice, ali mislim da smo kvalitetniji i da smo bliži prvoj „trojci“ od njih", kaže Radojičić, trener Rudara.
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.08.2011. 08:43h

Tri boda za najavu još jedne uspješne sezone, za potvrdu dobrog rada u proteklih mjesec i po i poruku rivalima da će u Rudaru imati ozbiljnog konkurenta kada je riječ o ovogodišnjoj raspodjeli trofeja. Tako razmišljaju u pljevaljskom prvoligašu uoči duela sa Lovćenom. A sudeći po ,,generalci,, prošle subote (lako, iako minimalno, savladana podgorička Mladost) , trener Dragan Radojičić napravio je solidan posao i ,,skockao,, ekipu čiji će najvažniji zadatak biti da ponovo obezbijedi izlazak na evropsku scenu.

Prva prepreka na tom putu neće biti nimalo laka, jer su Cetinjani prošle godine pokazali da imaju dovoljno kvaliteta i da svima mogu da pomrse račune. To stratega Rudara, uprkos primjetnom optimizmu, ipak tjera na maksimalan oprez:

"Bitno da od samog starta krenemo ozbiljno i neće biti problema za konačan ishod. Jer, svakako ne bi bilo baš prijatno da sezonu u kojoj imamo velike ambicije, počnemo porazom. A vjerujte da ni malo ne volim što je baš Lovćen rival u prvom kolu. Znali su da nas namuče prethodnih godina, posebno u Pljevljima. Ovog puta, međutim, nemamo izbora a i ne razmišljmo ni o čemu drugom, osim o trijumfu. Poštujemo tim iz prijestonice, ali mislim da smo kvalitetniji i da smo bliži prvoj „trojci“ od njih", kaže Radojičić.

A koliko Radojičićeva tvrdnja o višku kvaliteta, zaista ima pokriće, zavisiće i od postave koja istrči na odlično pripremljeni teren pod Golubinjom. Već pomalo zamarajuća priča o odlascima pojedinih igrača na probe u inostrane klubove, nastavila se i tokom sedmice (Ivica Jovanović, Rusija), pa ni trener Rudara nije mogao da izdiktira startnih 11, tim prije što je van stroja i povrijeđeni Francišković. Kako god, pobjeda ostaje imperativ.

Cetinjski prvoligaš, novu sezonu počinje u skoro istom sazivu kao i prošlu, a prvu šansu da pokažu šta su uradili za vrijeme odmora imaće protiv favorizovane ekipe Rudara. Trener Lovćena Marko Marković ulogu favorita prepušta domaćinu, isti;e da njegova ekipa u Pljevlja ne idu sa bijelom zastavom.

„Jasno je da je Rudar jedna od tri naše najbolje ekipe, i zato je nerealno reći da u današnjem meču ne slove za favorita. Ipak, kao i uvijek moji momci idu da igraju fudbal, i pokažu šta znaju. Izuzetno cijenimo protivnika, ali cijenimo i sami sebe, zato očekujemo da će u Pljevljima ljubitelji fudbala vidjeti jednu kvalitetnu utakmicu, pa neka bolji pobjedi“, kaže Marković.

Bonus video: