Milan - Inter - bitka za prvi trofej u sezoni!

„Crno-plavi” žele da se ove godine iz Kine vrate u boljem raspoloženju i da osvoji Superkup šesti put u istoriji. Milan je, sa druge strane, isto takmičenje osvajao jedanput manje
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2011. 17:14h

Peking će moći da uživa u milanskom derbiju koji će se prvi put kada su zvanični mečevi u pitanju odigrati daleko od grada mode - Milan i Inter sastaće se sjutra (14 časova po našem vremenu) na „Ptičjem gnijezdu” u meču Superkupa Italije kojim tradicionalno počinje sezona u italijanskom fudbalu.

Ovo je drugi put da se prvi trofej u sezoni rješava u Kini, nakon što je prije dvije godine Lacio bio bolji od Intera (tada je bilo 2:1).

„Crno-plavi” žele da se ove godine iz Kine vrate u boljem raspoloženju i da osvoji Superkup šesti put u istoriji, a 5. u posljednjih šest godina. Milan je, sa druge strane, isto takmičenje osvajao jedanput manje.

- Mečevi sa Milanom nikada nisu prestiž. Sada je u igri prvi trofej u sezoni i svi želimo da ga osvojimo. Međutim, kako god da bude, ovo je samo prvi korak - rekao je novi trener Intera Đanpjero Gasperini.

Trener Milana Masimilijano Alegri je najavio da će borba sa Interom da traje dugo, do samog kraja sezone.

- Inter će i ove sezone da nam bude glavni konkurent. Ni mi ni naš protivnik nismo sada u najboljoj formi, ali sam siguran da će igrači da daju maksimum za prvi pehar u sezoni - kazao je Alegri.

Vjerovatni sastavi - Milan (4-3-1-2): Abijati - Zambrota, Nesta, Tijago Silva, Abate - Sedorf, Van Bomel, Gatuso - Boateng - Ibrahimović, Robinjo.

Inter (3-4-3): Žulio Sezar - Ranokja, Samuel, Kivu - Zaneti, Mota, Snajder, Santon - Pandev, Pacini, Eto.

Bonus video: