Šampion u ulozi izazivača

Mi smo vjerovatno prvi šampion u istoriji koji će narednu sezonu da dočeka kao izazivač, a ne tim koji se sprema da brani titulu - kazao je trener Borusije Jirgen Klop
0 komentar(a)
Borusija, Foto: REUTERS
Borusija, Foto: REUTERS
Ažurirano: 04.08.2011. 16:31h

Pred start Bundes lige priča je uvijek ista, izuzetka nema ni ovog ljeta - opet je Bajern favorit broj jedan, dok ostali timovi imaju zadatak da bavarskom gigantu pomrse račune.

Borusija iz Dortmunda je prošle sezone to uradila na impresivan način, osvojila je prvu titulu nakon devet godina, dok je Bajer iz Leverkuzena zauzeo drugu poziciju, obezbijedio direktan plasman u Ligu šampiona i time poslao klub iz Minhena u plej-of za elitno takmičenje.

"Ovo je Bajern, želimo da ove sezone osvojimo duplu krunu. To je imperativ", rekao je kapiten Filip Lam.

Kako god, Bajernu se, uz sva pojačanja (Manuel Nojer, Džerom Boateng, Rafinja...) opet daju najveće šanse da osvoji Salataru. Koliko se vjeruje timu Jupa Hajnkesa (na kraju sezone preuzeo klub) govori i podatak da je čak 16 od 18 trenera u Njemačkoj dalo prednost najvećem njemačkom klubu. Na kraju krajeva, i izjava trenera „milionera” Jirgena Klopa govori sve:

"Mi smo vjerovatno prvi šampion u istoriji koji će narednu sezonu da dočeka kao izazivač, a ne tim koji se sprema da brani titulu", kazao je Klop.

A Klop i njegova mašinerija sjutra veče na rasprodatom „Vestfalenu” otvaraju novu sezonu - protivnik je Hamburger.

Borusija ove sezone neće imati Nurija Šahina (pošao u Real), a njegova zamjena je mladi Ilkaj Gindogan koji je došao iz Nirnberga. Lukas Barios će propustiti početak lige, ali je spreman Šinđi Kagava - Japanac je propustio drugi dio prošle sezone zbog teške povrede.

Stručnjaci prognoziraju da su ostali timovi daleko od kvaliteta koji bi mogao da ugrozi Bajern i Borusiju, ali i da opet treba da se obrati pažnja na Bajer.

Nove ekipu u elitnom rangu su povratnik Herta i Augsburg, koji će prvi put u istoriji da nastupa u Bundes ligi.

Petak

Borusija D. - Hamburger

Subota

Verder - K'lautern

Hanover - Hofenhajm

Štutgart - Šalke

Keln - Volfsburg

Augsburg - Frajburg

Herta - Nirnberg

Nedjelja

Majnc - Bajer

Bajern - Borusija M.

Bonus video: