Tužilac traži oštre kazne za Atalantu i Donija

Skandal sa ilegalnim klađenjem uzdrmao je italijanski fudbal u junu, a konačnu odluku o zahtjevu Stefana Palacija donijeće petočlana Disciplinska komisija FIGC-a početkom naredne nedjelje
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2011. 18:50h

Tužilac Fudbalskog saveza Italije (FIGC) zatražio je danas od te organizacije da zbog navodne umiješanosti u ilegalno klađenje suspenduje kapitena Atalante Kristijana Donija na tri i po godine, a da se klubu iz Bergama u narednoj sezoni Serije A oduzme sedam bodova.

Skandal sa ilegalnim klađenjem uzdrmao je italijanski fudbal u junu, a konačnu odluku o zahtjevu Stefana Palacija donijeće petočlana Disciplinska komisija FIGC-a početkom naredne nedjelje.

Još jedan igrač Atalante, Tomas Manfredini, mogao bi da se suoči sa oštrom kaznom. Njemu prijeti trogodišnja suspenzija, dok bi penzionisani reprezentativac Italije Đuzepe Sinjori mogao da dobije doživotnu zabranu bavljenja bilo kakvim poslom u vezi sa fudbalom.

Palaci je, takođe, tražio da drugoligaš Askoli sezonu počne sa minusom od šest bodova, kao i da plati kaznu od 90 hiljada eura.

Sankcije bi mogli da snose i klubovi Alesandrija, Benevento i Kremoneze, koji se takmiče u nižim ligama. Fudbalski klub Kjevo i igrač Vitorio Mikolući su se nagodili sa tužiocem i smanje kaznu, navode italijanski mediji. Član Serije A moraće da plati 80 hiljada eura, a fudbaler Askolija prihvatio je suspenziju od 14 meseci.

Bonus video: