Vučinić: Lijepo je biti prvi Crnogorac u Juventusu (video)

Mirko Vučinić zadužio je dres sa brojem 14, koji je nekada nosio u Lećeu, a potom na konferenciji za novinare otkrio da je odluku da napusti Romu donio krajem prošle sezone.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2011. 15:50h

Mirko Vučinić dao je prvi intervju kao član Juventusa, a potom ga je generalni direktor Đuzepe Marota predstavio novinarima.

Upitan da li je ponosan što će biti prvi Crnogorac koji će nositi dres "stare dame" iz Torina, Mirko je odgovorio:

"Čast je biti prvi na bilo kojem polju. Svakako da sam počastvovan".

Mnogo godina si bio veliki protivnik, kako se sada osjećaš kao fudbaler Juventus - glasilo je naredno pitanje.

"Lijepo, veoma lijepo. Došao sam najpoznatiji klub u Italiji".

Nakon iskustva u Lećeu i Romi, kakav će biti tvoj doprinosu u Juventusu?

"Pokušavam da napradujem. I dok budem igrao ovdje, pokušaću da napredujem. To je ono što sam radio i ranije, u moja dva prethodna kluba".

Od mnogih golova koje si postigao u Italiji, dva koja si dao ovdje u Torinu su među najljepšima. Ovaj grad je sada postao tvoj novi dom i utakmice će se igrati na novom stadionu. Kakav je osjećaj?

"Lijepa je stvar kada je fudbalski klub i vlasnik stadiona, mi smo prva ekipa u Italiji koja ima tu privilegiju. I jedva čekam da istrčim na teren.

Navijači su oduševljeni zbog tvog dolaska u Juventus. Možeš li nešto da im obećaš?

"Uvijek ću davati sve od sebe i napuštati teren sa dresom koji će biti natopljen znojem".

Mirko Vučinić zadužio je dres sa brojem 14, koji je nekada nosio u Lećeu, a potom na konferenciji za novinare otkrio da je odluku da napusti Romu donio krajem prošle sezone.

"Kada sam dobio ponudu Juventusa, nisam se dvoumio. Juventusu je najpoznatiji i najvoljeniji italijanski tim na svijetu. Ne smeta mi što nećemo igrati Ligu šampiona, tim je snažan i napravljen je da pobjeđuje. Nadam se da me čeka dobar period. Nakon potpisa čuo sam se sa Antonijom Konteom, bio sam impresioniran. Uloga? Važno je da igram, svaki fudbaler voli da igra, a ja ću se staviti na raspolaganju za bilo koju poziciju".

Bonus video: