Otjerali Banovića a sad traže golmana

Kako sada stvari stoje, Budućnost je najbliža da angažuje Hrvata Božidara Radoševića, trenutno trećeg golmana splitskog Hajduka i nekadašnjeg mladog reprezentativca Hrvatske.
104 pregleda 0 komentar(a)
banovic_1, Foto: S.PRELEVIĆ
banovic_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 02.08.2011. 08:41h

Budućnost je prije 20-ak dana raskinula ugovor sa iskusnim čuvarom mreže Zoranom Banovićem, koji je samo pola godine ranije doveden kao rezerva zbog sve češćih problema Miloša Dragojevića sa koljenom.

Koliko je to bio mudar potez, pokazalo se ovih dana - Dragojević je još jednom povrijedio koljeno i definitivno će morati na operaciju, a podgorički klub se ponovo dao u potragu za čuvarom mreže.

Da sada mogu da vrate vrijeme, čelnici Budućnost vjerovatno ne bi pustili Banovića da ide, ovako moraju da riješe problem koji su zbog očajne procjene sami sebe napravili.

Budućnost, doduše, ima jednog golmana, Jasmin Agović je talentovan i već je branio u Prvoj ligi, ali je sporno ko će biti broj dva kada se zna da mladi i takođe talentovani Damir Ljuljanović ima povredu leđa.

Novi trener Miodrag Radulović je, jasno, tražio da mu se dovede još jedan golman, jer ne želi da rizikuje i uđe u prvenstvo sa samo jednim čuvarom mreže. Kako sada stvari stoje, Budućnost je najbliža da angažuje Hrvata Božidara Radoševića, trenutno trećeg golmana splitskog Hajduka i nekadašnjeg mladog reprezentativca Hrvatske.

Dragojević već više od godinu vuče povredu ligamenata koljena. Kada se u finišu prvog dijela prošle sezone povrijedio na meču sa Mogrenom, mislilo se da je operacija neminovna, ali je kasnije procijenjeno da je ipak bolje da se izbjegne hirurški zahvat. Jedan od najboljih golmana u Crnogorskoj ligi opet se povrijedio prije dva dana, pa sada više nema dileme - moraće na operaciju koja će ga koštati najmanje polugodišnje pauze.

Dragojević je zahvaljujući svojim kvalitetima u prošloj sezoni bio jedan od najboljih igrača Budućnosti, bio je i na pragu reprezentacije, a kako se moglo čuti podgorički klub je pregovarao sa Genkom i oko eventualnog transfera. Sada će sve biti pomjereno za narednu godinu, do kada će Dragojević pokušati da se vrati.

Otpisivanje Banovića je, inače, samo jedna u nizu nevjerovatnih odluka koje se uklapaju u, malo je reći, čudna dešavanja u podgoričkom klubu posljednjih dana. Stefan Mugoša i Petar Vukčević i dalje su pod suspenzijom, iako treniraju sa timom - prvi jer je odbio da pređe u ukrajinske Karpate (nadovezala su se i mimoilaženja oko novog ugovora), a drugi jer nije pristao na smanjenje primanja.

Možda ništa ne bi bilo čudno da Mugoša prije samo 30 dana nije proglašen “suvim zlatom” kluba, igračem za budućnost. Data mu je čak i kapitenska traka, iako mu je tek 19 godina, a sada ne može ni da konuriše za tim.

Umjesto njega, Podgoričani su doveli 30-godišnjeg Srđana Radonjića i upariće ga sa Sanibalom Orahovcem. Njih dvojica su, zanimljivo, činili tandem napadača i prije 11 godina.

Bonus video: