Milačić: U obavezi smo da branimo tron

"Kao šampioni, u obavezi smo da branimo tron uprkos tome što nam je otišlo devet igrača. Ova ekipa je, međutim, neka nova, a ne ona šampionska" rekao je Milačić
70 pregleda 0 komentar(a)
Branislav, Foto: Boris Pejović
Branislav, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.08.2011. 17:58h

Nakon duže vremena fudbaleri Mogrena ponovo su u svom dvorištu, i glazuru za novu sezonu obaviće na Jazu. Turneja po Jugoistočnoj Srbiji završena je u Pirotu, gdje je četa Branislava Milačića boravila nakon eliminacije sa evro-scene od bugarskog Liteksa.

Ako je suditi na osnovu učinka u posljednjoj provjeri, u kojoj su slavili sa 4:0 protiv Petrovca - Budvani spremni dočekuju sezonu u kojoj ih očekuje borba za odbranu šampionskog pehara. Ta borba će biti mnogo teška, jer “žuti” sa drastično izmijenjenim timom ulaze u novu sezonu koja počinje već u subotu (Mogren u prvom kolu dočekuje Dečić).

"Ostavili smo lijep utisak u posljednjem kontrolnom meču, pokazali da smo se spremali onako kako treba. Igrači su se uvjerili da mogu da pruže kvalitetnu partiju, a pri tom vjerovatno su se i uželjeli domaćeg terena, jer čitavo ljeto nismo igrali u Budvi. Dobro smo funkcionisali, ali vidjećemo kako će sve da izgleda u narednom periodu" kaže Milačić.

Mogren je u minulom periodu puno oslabljen, prije svih odlaskom Grbića, Ćetkovića, Božovića, Janjuševića i Popovića, te iskusnih Nuhija i Jovanovića, Đokaj je zbog povrede završio karijeru, a vrlo je moguće da reprezentativni štoper Batak nastavi karijeru u grčkoj Kavali.

Milačić, međutim, priznaje da njegov tim mora da brani reputaciju državnog prvaka...

"Sigurno da smo kao šampioni u obavezi da branimo tron, uprkos tome što nam je otišlo devet igrača. Ova ekipa je, međutim, neka nova, a ne ona šampionska" rekao je Milačić.

Iskusni stručnjak smatra da će i konkurencija biti jača nego lani.

"Borba za titulu neće se voditi udvoje, imamo nekoliko kandidata za vrh, mada su skoro sve ekipe oslabljene. Zeta je zadržala najviše igrača iz prethodne sezone, Rudar će i ove sezone imati ozbiljan tim, a prije svih tu je ekipa Budućnosti, a potom i Grbalj" smatra trener Mogrena.

Budvani u će u predstojećoj sezoni ozbiljno računati i na mlade snage, koje predvode talentovani Đorđević i Bakić. Biće to novi izazov i za Milačića, koji je u svom dosadašnjem trenerskom radu afirmisao puno mladih fudbalera.

"Doveli smo iskusnije Ivanovića i Lakića, koji je jedno vrijeme odsustvovao sa terena. Imamo i dosta mladića koji su u opticaju...To su: Božović, Pržica, Redžović, Račić, Milošević, Butorović, Šćekić, bivši golman Bokelja Todorović, koji je otkrovenje. Jasno je da su sada bliži timu, ali mladost im nije preporuka ukoliko se ne pokažu" zaključio je Milačić.

Batak: Kavala je dobar izbor ako ostane u eliti

Mogren će biti značajno oslabljen ukoliko ode i Radoslav Batak, za kojeg je zainteresovana grčka Kavala, a za koju je prije nekoliko sezona igrao takođe crnogorski reprezentativac Savo Pavićević. Grčki klub je, međutim, na udaru tamošnjeg Fudbalskog saveza zbog navodnih namještaljki...

"Ima interesovanja, pa ukoliko mi klub da saglasnost - volio bih da tamo nastavim karijeru, ali pod uslovom da Kavala ostane u Prvoj ligi. Mislim da hoće, jer se čuju priče da Fudbalski savez Grčke nema dokaza o neregularnim radnjama za koje se Kavala tereti. A u slučaju da budu igrali u Drugoj ligi, onda nisam zainteresovan za saradnju" pojasnio je Batak.

Bonus video: