Vučinić: Roma ostaje u mom srcu, spreman sam za Juventus

Vučinić je šesto pojačanje Juventusa u prelaznom roku, nakon što su dovedeni Pirlo, Pacienca, Cigler, Lihštajner i Vidal.
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2011. 10:41h

Sada je i zvanično, Mirko Vučinić je novi fudbaler Juventusa. Crnogorski kapiten potpisao je juče oko 17 časova četvorogodišnji ugovor, nakon čega je zadužio opremu, rukovao se sa novim trenerom i saigračima, a onda u sportskom centru Vinovo odradio i prvi trening.

Za "Juve chanel" prenio je i prve utiske po dolasku u Torino.

"Roma je zatvorena priča, ali će uvijek ostati u mom srcu. Sada sam igrač Juventusa, srećan i uzbuđen".

Mirko je zamoljen da prokomentariše izjavu Dejana Savićevića, koji ga je u ponedjeljak ujutru svrstao među pet najboljih napadača u Evropi.

"Dejan pretjeruje", kazao je uz osmjeh. "Ali, riječi šampiona kakav je Savićević puno znače, hvala mu na tome".

Dolazak Vučinića u Torino objavio je Juventus juče poslije 17 časova na svom sajtu.

"Fudbalski klub Juventus objavljuje da je postigao dogovor sa Romom i stekao sva prava na fudbalera Mirka Vučinića. Visina transfera iznosi 15 miliona eura, dok je sa fudbalerom potpisan ugovor na četiri godine", objavljeno je na zvaničnom sajtu torinskog kluba.

Italijanski mediji pratili su Vučinićev dan u Torinu pratili iz minuta u minut. Nakon obavljenih ljekarskih pregleda u klinici "Fornaka" i Institutu za sportsku medicini, najbolji crnogorski fudbaler je uzeo pauzu za ručak. Za to vrijeme njegov menadžer Alesandro Lući je sa čelnicima Juventusa dogovorio i posljednje detalje ugovora, pa je nakon 16 časova bilo sve spremno za potpis.

Vučinić je šesto pojačanje Juventusa u prelaznom roku, nakon što su dovedeni Pirlo, Pacienca, Cigler, Lihštajner i Vidal.

Ranije u toku dana predsjednik FSCG i legenda Milana Dejan Savićević izrazio je oduševljenje Vučinićevim izborom, a mnogi treneri i fudbalski stručnjaci iz Italije su minula dva dana pričali u superlativima o crnogorskom kapitenu.

Galerija

Bonus video: