Goal.com: Crna Gora će završiti ispred Ukrajine i Poljske

"Neporažena u osam uzastopnih utakmica, Crna Gora će se boriti za drugu poziciju, iako Poljska može da je uznemiri", kaže se u analizi
0 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.07.2011. 17:42h

"Crna Gora će završiti druga u grupi, iza Engleske, a ispred Ukrajine i Poljske", glasi prognoza jednog od najpoznatijih fudbalskih sajtova, "goal.com".

U analizi eksperata britanskog portala navodi se da Engleska neće imati problema da bude prva u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu 2014, ali pod uslovom da "ozbiljno doživi sve rivale i sve utakmice".

Impresivne partije reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, s druge strane, natjerale su eksperte sajta da ekipi Zlatka Kranjčara daju prednost u odnosu na Ukrajinu i Poljsku.

"Neporažena u osam uzastopnih utakmica, Crna Gora će se boriti za drugu poziciju, iako Poljska može da je uznemiri. Ukrajina će početi život bez Andrija Ševčenka, dok Moldavcima preostaje da se bore. San Marino će sigurno biti posljednji", kaže se u analizi.

Zanimljive su i opservacije ostalih kvalifikacionih grupa. Dok u Beogradu i Zagrebu imaju samo jednu dilemu - Hrvatska ili Srbija - eksperti sajta "goal.com" smatraju da će pometenju u grupi A napraviti - Belgija.

"Obećavajuća grupa belgijskih fudbalera moglda bi da ubere plodove u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu", kažu analitičari sajta i tipuju da će Belgija biti prva, a Hrvatska druga.

Procjenjuje se da će u grupi B prva biti Italija, dok će baraž pripasti Danskoj, u grupi C izdvojiće se Njemačka i Švedska, u grupi D Holandija i Turska, u grupi E Norveška i Švajcarska, a u grupi F Portugal i Rusija.

Goal.com tipuje da će u grupi G prva biti Bosna i Hercegovina, ispred Grčke, dok je u grupi I Španiji data prednost u odnosu na Francusku.

Kvalifikacije za Mundijal u Brazilu počinju u septembru naredne godine. Evropa će dati 13 učesnika - devet pobjednika grupa i četiri selekcije koje će izvaditi vizu kroz baraž. Najgora drugoplasirana reprezentacija neće igrati baraž.

Bonus video: