Viljaš-Boaš mora imati punu podršku

Nadamo se da nam Andre može donijeti mnogo trofeja, jer je sjajan trener. Skupljao je znanje od najboljih i on želi da bude takav
0 komentar(a)
Džon Teri, Foto: REUTERS
Džon Teri, Foto: REUTERS
Ažurirano: 31.07.2011. 09:08h

Džon Teri, kapiten Čelzija, pozvao je čelnike kluba da daju punu podršku novom menadžeru Andre Viljašu-Boašu i da sam donosi odluke, kako bi napravio dobar rezultat.

Portugalac je osmi trener "plavaca" u posljednjih sedam godina, a većina njehovih prethodnika (Luis Felipe Skolari, Karlo Anćeloti, Avram Grant, Kluadio Ranijeru) su dobili otkaze.

Mnogi od njih su rekli da je bilo miješanja iz vrha zbog igrača poput Andreja Ševčenka, a sada je takav slučaj sa Fernandom Toresom.

- Nadamo se da nam Andre može donijeti mnogo trofeja, jer je sjajan trener. Skupljao je znanje od najboljih i on želi da bude takav. Razgovarao sam sa ljudima iz kluba koji su mi rekli da čim je sjeo da pregovara sa njim, shvatili su da je pravi čovjek za ovaj posao. Ono što nam sada treba jeste stabilnost. Kada je došao Karlo anćeloti mislio sam da imamo stabilnost, ali sam pogriješio. Nadam se da ćemo je sada imati, jer je to važan preduslov za dobre rezultate - istakao je Teri.

Viljaš-Boaš ima svega 33 godine i najmlađi je od svih trenera u eri Romana Abramoviča, koji je platio Portu 13,2 milona funti (15 milona eura) da bi ga doveo u London.

- Menadžeru treba vjerovati, svaka odluka treba da bude samo njegova. Ako on to bude imao, imaćemo stabilnost, a samim tim i velike šanse za osvajanje trofeja.

Teri kaže da je impresioniran trenerom, koji je stariji od njega svega tri godine.

- On već zna klub, a doveo je neke svoje ljude poput Roberta Di Matea, koji je bio legenda kluba, i Stiva Holanda. Novi menadžer je donio novi intenzitet i način treninga. Andre je tip menadžera koji vas obavijesti kada je nervozan ili kada nije zadovoljan onim što ste uradili. Odvede vas u stranu i priča sa vama, izuzetno je pristupačna osoba. Želi d abude idealan menadžer i u tome će uspjeti - zaključio je Teri.

Bonus video: